Καταρρέει ο κλάδος των ταξί

Στους δρόμους, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, βγήκαν οι ταξιτζήδες, ζητώντας την απαραίτητη οικονομική υποστήριξη για την «επιβίωση» του κλάδου τους, καθώς παρότι ο κόσμος κυκλοφορεί πλέον στους δρόμους, οι ίδιοι κυκλοφορούν με άδεια ταξί.

«Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ. Ο τζίρος μας έχει πέσει κατά 80%. Παρόλο που ανοίγουν η εστίαση, τα σχολεία, φαίνεται ότι δεν αλλάζει τίποτα» ανέφερε χθες χαρακτηριστικά, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή για τα προβλήματα και τα αιτήματα των ταξιτζήδων, το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ταξί και του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) Παναγιώτης Μαυρίκης.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως ο κόσμος με την ανεργία και τη φτώχεια δυσκολεύεται πάρα πολύ να χρησιμοποιήσει ταξί. Οπως είπε, οι ιδιοκτήτες ταξί χρειάζονται άμεσα οικονομική υποστήριξη γιατί είναι αυτοαπασχολούμενοι με εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ, ενώ ανέφερε πως το πακέτο των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ που περιμένει η Ελλάδα από την Ε.Ε. δεν αφορά τους ταξιτζήδες, αλλά μεγάλες επιχειρήσεις.

Εκτός από αυτή την άμεση στήριξη, οι ιδιοκτήτες ταξί ζητούν επίσης να συμπεριληφθούν στη χορήγηση της έκτακτης επιδότησης των 534 ευρώ για τον μήνα Μάιο και να απαλλαγούν από την καταβολή εισφορών στον ΕΦΚΑ και από την προκαταβολή φόρου για τους μήνες της πανδημίας.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Καταρρέει ο κλάδος των ταξί”

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s