Θράσος τουρκοφρόνων έναντι της ΠτΔ

Θρασεία επίθεση κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου εξαπέλυσε η πρόεδρος του κόμματος DEB των τουρκοφρόνων της Θράκης.

Η συγκεκριμένη Τσιγδέμ Ασάφογλου είχε την αξίωση να επισκεφθεί τα γραφεία του DEB η Πρόεδρος της Δημοκρατίας η οποία προσφάτως πραγματοποίησε περιοδεία στην Θράκη.

Σε βιντεομήνυμα η πρόεδρος του τουρκικού κόμματος αναφέρει:
«Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε της Δημοκρατίας. Παρακολούθησα από τον Τύπο την περιοδεία σας στη Δυτική Θράκη. Οπως είδα συναντηθήκατε και με γυναίκες από τη μειονότητα. Πράγμα πολύ σημαντικό. Ως μία γυναίκα και πρόεδρος ενός κόμματος που αντιπροσωπεύει θα λέγαμε την συντριπτική πλειοψηφία της τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης, αφού έχει προσέλθει δύο επανειλημμένες φορές ως πρώτο κόμμα στο νομό της Ξάνθης και της Ροδόπης, πιστεύω ότι θα ήταν πολύ πιο θετικό και δημοκρατικό, αν θα είχατε αφιερώσει λίγο χρόνο για έναν τόσο σημαντικό πολιτικό φορέα για τη μειονότητα».

Βεβαίως ο συγκεκριμένος πολιτικός φορεύς δεν εκπροσωπείται καν στο κοινοβούλιο και υπάρχει μόνον ως ενεργούμενο της Αγκύρας. Είναι ως εκ τούτου απορίας άξιον σε τι ακριβώς αναφέρεται η κ. Ασάφογλου όταν απευθύνει «συστάσεις» προς την κ. Σακελλαροπούλου λέγοντας ότι: «η αγνόηση της αλήθειας και του πραγματικού δεν εξυπηρετεί κανέναν». Πρόκειται εξ άλλου για την μοναδική ανάρτηση στα ελληνικά στον ιστότοπο του DEB, ο οποίος είναι στα τουρκικά.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν επεσκέφθη τα γραφεία κανενός κόμματος. Απεναντίας συναντήθηκε με Ελληνίδες γυναίκες τόσο χριστιανές, όσο και μουσουλμάνες.

Σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτυώσεως, η κ. Σακελλαροπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Ωστόσο, τις πιο όμορφες στιγμές τις έζησα πλάι στις γυναίκες που γνώρισα στη Θράκη, εκείνες που με περιέβαλαν με τη θέρμη τους και με γέμισαν σεβασμό για την εφευρετικότητα και την εργατικότητά τους, την ευαισθησία και τη φαντασία τους. Μοιραστήκαμε προβληματισμούς, γελάσαμε μαζί, με εντυπωσίασαν με την αβίαστη φιλικότητά τους, με την απλότητα και την άνεση με την οποία συνυπάρχουν. Συνάντησα στη Γλαύκη τα κορίτσια που ετοιμάζονται με επιμονή κι ελπίδα για τις Πανελλήνιες».

Το DEB παρά ταύτα, συνέχισε ακάθεκτο προβαίνοντας σε καταγγελία του γεγονότος ότι στο Τσελεμπί Σουλτάν Μεχμέτ του Διδυμοτείχου ευρέθη να κυματίζει Ελληνική Σημαία. Οι άνθρωποι του τουρκικού κόμματος αδυνατούν να κατανοήσουν ότι η ανάρτησις αυτή της σημαίας δεν έχει καμμία διαφορά από την ανάρτησή της στις εκκλησίες, αφού και το τέμενος αποτελεί χώρο λατρείας Ελλήνων πολιτών. Παρά ταύτα σε ανακοίνωση που εξέδωσε χαρακτηρίζει το γεγονός «απαράδεκτο» και απαιτεί να διωχθούν οι υπαίτιοι του περιστατικού το οποίο αναφέρει ως «προκλητικό και γεμάτο ερωτηματικά»!

Όμως κλιμάκωσις θράσους και επιθέσεων εσημειώθη και στο άλλο άκρο του ελληνισμού, την Κύπρο. Ένα ήσσονος σημασίας περιστατικό αναγραφής συνθημάτων στον εξωτερικό φράκτη ενός τζαμιού στην Λεμεσό, ερμηνεύθη ως «βανδαλισμός» και ενέργεια που δεν συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού. Η Άγκυρα ομιλεί ακόμη για «ισλαμοφοβική ρητορική» και υπογραμμίζει: «Καταδικάζουμε τη φρικτή επίθεση που πραγματοποιήθηκε με κοκτέιλ μολότοφ εναντίον του τζαμιού Köprülü Hacı İbrahim Ağa στη Λεμεσό, «Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου». Συντασσόμαστε με τις δηλώσεις των αρχών της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» σχετικά με την επίθεση».

Εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ»

2 σκέψεις σχετικά με το “Θράσος τουρκοφρόνων έναντι της ΠτΔ”

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s