Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα. Οι αποφάσεις του Τουρκικού Εθνικού Συμβουλίου.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας,
έπειτα από συνεδρίαση 3,5 ωρών εξέδωσε ανακοίνωση σημειώνοντας ότι «έγινε αξιολόγηση της στάσης κάποιων παικτών που συνασπίζονται έχοντας κοινό παρονομαστή την αντιπαλότητά απέναντι στις δίκαιες και νόμιμες ενέργειες της χώρας μας στην ανατολική Μεσόγειο».

Όπως προστίθεται «θα συνεχιστεί η προάσπιση, χωρίς καμιά υποχώρηση, των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας στην ξηρά, τη θάλασσα και στον αέρα».

Αναφορά γίνεται και στη Λιβύη για την οποία «τονίστηκε πως η χώρα μας θα συνεχίσει να παρέχει στρατιωτικές συμβουλές στηρίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης για ειρήνη και ευημερία, διατηρώντας την εδαφική ακεραιότητά της».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η διεθνής κοινότητα καλείται να επιδείξει μια ηθική στάση απέναντι στις σκοτεινές δυνάμεις που στοχεύουν τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης και τη βούληση του λιβυικού λαού».

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη θα μεταβεί στην Άγκυρα ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας Φαγιέζ Αλ Σάρατζ.

2 σκέψεις σχετικά με το “Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα. Οι αποφάσεις του Τουρκικού Εθνικού Συμβουλίου.”

 1. Θα το γράψω ξανά και ξανά.

  Σύμφωνα με το καταστατικό του ΟΗΕ, όποια χώρα διαφωνεί με την ΑΟΖ που κατέθεσε κάποια άλλη χώρα στον ΟΗΕ, πρέπει να καταθέσει τις δικές της συντεταγμένες για τη δική της ΑΟΖ, σε αυτό τον ΟΗΕ. Τις συντεταγμένες μόνο, για να ενημερώσει που έγκειται η οποιαδήποτε παρανομία. Τις συντεταγμένες όπως αυτή η χώρα εννοεί τη δική της ΑΟΖ.
  Μόνο έτσι μπορεί να διατυπώσει η Ελλάδα επισήμως τις αντιρρήσεις της για την ΑΟΖ που κατέθεσε η Τουρκία.
  Και όχι με «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα».

  Και δεν εννοώ να ανακηρύξει η Ελλάδα επίσημα την ελληνική ΑΟΖ (μονομερώς βέβαια γιατί μόνο έτσι γίνεται – ότι και αν μας λέει ο οποιοσδήποτε), κάτι που γίνεται μέσα σε μία συνεδρίαση από την Ελληνική βουλή και που οι κυβερνώντες μας δεν έχουν κάνει μέχρι και σήμερα.
  Ούτε καν όταν η Κύπρος επί Τάσου Παπαδόπουλου ανακήρυξε τη δική της ΑΟΖ και μας παρακαλούσε να ανακηρύξουμε ταυτόχρονα και εμείς τη δική μας…
  Και σημειώστε ότι η Ελλάδα έχει ορυκτό πλούτο αξίας πολλών τρισεκατομμυρίων Ευρώ, το οποίο το γνωρίζουν οι πάντες (αυτοί που πρέπει) εδώ και δεκαετίες.

  Η Ελλάδα, αφού δεν έχει καταθέσει συντεταγμένες για ΑΟΖ στον ΟΗΕ, σημαίνει ότι συμφωνεί με την ΑΟΖ που κατέθεσε η Τουρκία. Άρα η Ελλάδα επισήμως την αποδέχεται.
  Εάν λοιπόν η Τουρκία, κάνει εξορύξεις ανατολικά της Κρήτης ή στο Καστελόριζο, τι ακριβώς θα κάνει η Ελλάδα;
  Τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο;

  Παρεμπιπτόντως, όποιος Έλληνας αποδέχεται αυτή την ΑΟΖ που κατέθεσε η Τουρκία, διαπράττει εθνική προδοσία.
  Και δεν βρίζω, δεν το κάνω ποτέ μου, την αλήθεια γράφω.
  Απέδειξα λοιπόν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο νυν πρωθυπουργός της Ελλάδας, είναι εθνοπροδότης και ηγείται μιας εθνοπροδοτικής κυβέρνησης.
  Ακόμα όμως και αν ο Μητσοτάκης επικαλεστεί το γεγονός ότι δεν γνώριζε, ότι δεν ήξερε, ότι δε του το είπαν, ότι δεν ενημερώθηκε, θα τον ενημερώσω εγώ ότι η «άγνοια» προσφέρει ελαφρυντικά σε μια ενδεχόμενη δίκη, αλλά η προδοσία είναι προδοσία και η εθνική προδοσία παραμένει.

  Επίσης, η εθνική προδοσία είναι εσχάτη προδοσία κατά της Ελλάδας με ποινή ισόβιας κάθειρξης αφού έχει καταργηθεί η θανατική ποινή και δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο (ακόμα).
  Τέλος, η εσχάτη προδοσία ποτέ και από κανέναν δεν παραγράφεται. Ούτε με το νόμο περί …μη ευθύνης υπουργών.

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s