Διάβημα στον Τούρκο Πρέσβη – Προειδοποιήσεις ΥΠΕΞ

Στο ΥΠΕΞ κλήθηκε ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα, Μπουράτ Οζούγκερντιν, στον οποίον επιδόθηκε διάβημα κατά της Άγκυρας – «Η Ελλάδα ήταν και παραμένει απολύτως προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει και αυτήν την πρόκληση, εφόσον η Τουρκία αποφασίσει τελικά να την υλοποιήσει».

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, αφορμή του διαβήματος ήταν η δημοσίευση, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας, σειράς αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην ΤΡΑΟ (κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας) σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια σχετικά με τη δημοσίευση, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας, αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην ΤΡΑΟ (1.6.2020):

«Η δημοσίευση, στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σειράς αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς ενεργειών με τις οποίες η Τουρκία αποπειράται βήμα – βήμα να σφετεριστεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Αποτελεί παρακολούθημα του ανυπόστατου τουρκο-λιβυκού μνημονίου.

Οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα.

Αδυνατούν να θίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, που εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Να είμαστε σαφείς. Οι θέσεις μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και για τις συνέπειες της τουρκικής παραβατικότητας είναι δεδομένες. Έχουν γνωστοποιηθεί προς την Τουρκία επανειλημμένα.

Η Ελλάδα ήταν και παραμένει απολύτως προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει και αυτήν την πρόκληση, εφόσον η Τουρκία αποφασίσει τελικά να την υλοποιήσει».

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Διάβημα στον Τούρκο Πρέσβη – Προειδοποιήσεις ΥΠΕΞ”

 1. «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», του εθνοπροδότη Δένδια, του εθνοπροδότη Μητσοτάκη και γενικώς της εθνοπροδοτικής μας κυβέρνησης.
  Επειδή εγώ ποτέ μου δεν βρίζω, αυτό θα το τεκμηριώσω ενημερώνοντας τι ακριβώς ισχύει σύμφωνα με το καταστατικό του ΟΗΕ και δε θα γράψω …αποκυήματα της φαντασίας μου:

  Όποια χώρα διαφωνεί με την ΑΟΖ που κατέθεσε κάποια άλλη χώρα στον ΟΗΕ, καταθέτει τις δικές της συντεταγμένες για τη δική της ΑΟΖ, σε αυτό τον ΟΗΕ.
  Τις συντεταγμένες μόνο, για να ενημερώσει που έγκειται η οποιαδήποτε παρανομία.
  Τις συντεταγμένες όπως αυτή η χώρα εννοεί τη δική της ΑΟΖ.

  Μόνο έτσι μπορεί να διατυπώσει η Ελλάδα επισήμως τις αντιρρήσεις της για την ΑΟΖ που κατέθεσε η Τουρκία.
  Η Ελλάδα, αφού δεν έχει καταθέσει συντεταγμένες για ΑΟΖ στον ΟΗΕ, σημαίνει ότι συμφωνεί με την ΑΟΖ που κατέθεσε η Τουρκία.
  Άρα η Ελλάδα επισήμως την αποδέχεται.

  Τώρα το καλοκαίρι λοιπόν που η Τουρκία θα κάνει έρευνες και στη συνέχεια εξορύξεις νοτιοανατολικά της Κρήτης, τι ακριβώς θα κάνει η Ελλάδα;
  Τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα του Κούλη, σύμφωνα με τον ΟΗΕ και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο;

  Όπως λοιπόν έγραψα, όποιος Έλληνας αποδέχεται αυτή την ΑΟΖ που κατέθεσε η Τουρκία, διαπράττει εθνική προδοσία.
  Και, όπως έγραψα, δεν βρίζω, δεν το κάνω ποτέ μου, την αλήθεια γράφω.
  Απέδειξα λοιπόν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο νυν πρωθυπουργός της Ελλάδας, είναι εθνοπροδότης και ηγείται μιας εθνοπροδοτικής κυβέρνησης.

  Ακόμα όμως και αν ο Μητσοτάκης επικαλεστεί στο μέλλον το γεγονός ότι …δεν γνώριζε, ότι …δεν ήξερε, ότι …δε του το είπαν, ότι …δεν ενημερώθηκε, θα τον ενημερώσω εγώ ότι η «άγνοια» προσφέρει ελαφρυντικά σε μια ενδεχόμενη δίκη, αλλά η προδοσία είναι προδοσία. Και η εθνική προδοσία παραμένει.

  Επίσης, η εθνική προδοσία είναι εσχάτη προδοσία κατά της Ελλάδας με ποινή ισόβιας κάθειρξης αφού έχει καταργηθεί η θανατική ποινή και δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο (ακόμα).
  Τέλος, η εσχάτη προδοσία ποτέ και από κανέναν δεν παραγράφεται.
  Ούτε με το νόμο περί …μη ευθύνης υπουργών.

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s