Σχόλιο υπουργού: «Ο κορονοϊός είναι σαν τη γυναίκα σου. Αρχικά προσπαθείς να την ελέγξεις, μετά συνειδητοποιείς ότι δεν μπορείς. Στη συνέχεια μαθαίνεις να ζεις μαζί της»

Ο υπουργός ασφαλείας της Ινδονησίας Mohammad Mahfud συγκεντρώνει παγκόσμια πυρά αφότου συνέκρινε τον κοροναϊό με τις γυναίκες.

Ο Υπουργός Πολιτικής, Νομοθεσίας και Συντονισμού Ασφάλειας της Ινδονησίας, έκανε τα σχόλια κατά τη διάρκεια συζήτησης για τα σχέδια της κυβέρνησης για προσαρμογή στο νέο κανονικό της χώρας.

«Χθες, έλαβα ένα meme από τον Υπουργό Ναυτιλιακού Συντονισμού (σ.σ. διπλό χτύπημα δηλαδή) που έγραφε ‘Ο κορονοϊός είναι σαν τη γυναίκα σου. Αρχικά, προσπαθείς να την ελέγξεις, μετά συνειδητοποιείς ότι δεν μπορείς. Στη συνέχεια μαθαίνεις να ζεις μαζί της’, είπε κατά τη διάρκεια μετάδοσης της εκδήλωσης στο YouTube.

Το σχόλιο έκτοτε έγινε διεθνές πρωτοσέλιδο και καταγγέλθηκε από τις ομάδες δικαιωμάτων των γυναικών.

Η Mike Verawati Tangka, ΓΓ του Συνασπισμού Γυναικών της Ινδονησίας, δήλωσε ότι το σχόλιο του κ. Mahfud δεν ήταν μόνο «μισογυνιστικό», αλλά και εκτός πραγματικότητας.

«Δείχνει ότι δεν έχει σαφή κατανόηση της σοβαρότητας, της βαρύτητας και του επείγοντος της πανδημίας COVID-19 [σε αυτή τη χώρα]», είπε στο αυστραλιανό ABC.

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s