Πρωτοφανής πρόκληση από τους τούρκους! Μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία, στην επέτειο της Αλώσεως!

Όταν η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας ντρέπονται να πουν ακόμα και το όνομα Τουρκία, όταν μιλούν για τα μεγάλα εγκλήματα κατά του ελληνισμού, αυτά θα παθαίνουμε. Όσο ο Ερντογάν βλέπει την πολιτική κατευνασμού από την ελληνική πλευρά, θα συνεχίζει να διεκδικεί και να προκαλεί.

Ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε σε μια ακόμη πρόκληση. Ανακοίνωσε πριν από λίγο πως με αφορμή την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους του 1453 θα πραγματοποιηθεί προσευχή στην Αγιά Σοφιά.

Ο Ερντογάν έδειξε τις προθέσεις του μέσω διάγγελματός του, χωρίς να κάνει σαφές αν η προσευχή θα διαβαστεί εντός της Αγίας Σοφίας ή στον προαύλιο χώρο της. Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ασκούν έντονες πιέσεις στον Σουλτάνο να λειτουργήσει τον ιστορικό ναό που είναι πλέον μουσείο, ως τουρκικό τέμενος αφού δεν υπάρχει… κάποια συμφωνία!

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως η προσευχή που προγραμματιζόταν για αύριο Παρασκευή 29 Μαΐου έξω από την Αγιά Σοφιά είχε ακυρωθεί. Ο διευθυντής Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, Αλί Ερμπάς, είχε πει πριν από ημέρες ότι προγραμματιζόταν να κάνει την πρώτη προσευχή στην πλατεία ανάμεσα από την Αγιά Σοφιά και το Μπλε Τζαμί.

Ωστόσο, σήμερα το πρωί ο Αλί Ερμπάς χωρίς να αιτιολογήσει την απόφασή του, ανακοίνωσε ότι η τοποθεσία της προσευχής άλλαξε και θα γίνει στο τέμενος Φάτιχ στην Κωνσταντινούπολη. Πρόσθεσε ότι «ίσως θα πραγματοποιήσουμε την προσευχή της Παρασκευής στην πλατεία και τον προαύλιο χώρο του Τεμένους Σουλταναχμέτ τις επόμενες εβδομάδες ή αργότερα».

Τελικά, όπως ανακοίνωσε ο Ερντογάν έγινε νέα ανατροπή και η προσευχή θα πραγματοποιηθεί αύριο, γεγονός που αποτελεί τεράστια πρόκληση κατά του ελληνισμού.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Πρωτοφανής πρόκληση από τους τούρκους! Μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία, στην επέτειο της Αλώσεως!”

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s