Το 45% των tweet για COVID-19 είναι γραμμένα από ρομπότ

Το 45% των μηνυμάτων που αναρτώνται και κυκλοφορούν στο Twitter και με κάποιο τρόπο σχετίζονται με τον κορωνοϊό, κατά πάσα πιθανότητα, δεν έχουν συνταχθεί από ανθρώπους, αλλά από τεχνολογικά προηγμένους υπολογιστές.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ερευνητές του Carnegie Mellon University, στις ΗΠΑ, αφού εξέτασαν πάνω από 200 εκατομμύρια tweet με κοινό σημείο αναφοράς τον ιό COVID-19.

Το κριτήριο των ερευνητών ήταν κατά βάσιν η συμπεριφορά των λογαριασμών που αναρτούσαν τακτικά μηνύματα για την πανδημία.

Και η οποία δεν προσιδίαζε σε ανθρώπινο αλλά σε ηλεκτρονικό εγκέφαλο. Βεβαίως, πίσω από τους υπολογιστές, τον προγραμματισμό του ώστε να λειτουργούν σαν «ρομπότ» κ.λπ. υπάρχουν άνθρωποι.

Οι οποίοι χρησιμοποιούν μηχανήματα ως εργαλεία παραγωγής και διασποράς fake news.

Κατά την εν λόγω έρευνα παρατηρήθηκαν φαινόμενα όπως για παράδειγμα ο καταιγιστικός ρυθμός αναρτήσεων ή η σχεδόν ταυτόχρονη δημοσίευση tweet για το ίδιο θέμα και από τον ίδιο λογαριασμό αλλά από διαφορετικές χώρες. Εφόσον η διακτίνιση δεν έχει εφευρεθεί ακόμη και ο άνθρωπος προς το παρόν αδυνατεί να τηλε-μεταφερθεί ανάμεσα σε γεωγραφικά σημεία που μεταξύ τους απέχουν χιλιάδες χιλιόμετρα, το λογικό συμπέρασμα είναι ότι το Twitter κατοικείται (και) από ρομπότ.

Ως επί το πλείστον, τα αυτοματοποιημένα μηνύματα αφορούσαν σε θεωρίες συνωμοσίας, φερ’ ειπείν ότι για την επιδημία ευθύνεται το δίκτυο 5G, ή ότι στα νοσοκομεία χρησιμοποιούνται ανδρείκελα, ο κορωνοϊός δεν υφίσταται πραγματικά κ.λπ.

πηγή

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Το 45% των tweet για COVID-19 είναι γραμμένα από ρομπότ”

  1. 10 χρόνια φυλακή με πράξη νομοθετικού περιεχομένου σε όποιον δεν θέλει να εμβολιαστεί και μεταφορά του σε κέντρα απομονωσης έχει περάσει στη βουλή….είδατε τουλάχιστον ένα κόμμα να το κάνει θέμα ;;;…..ούτε ένα …..είδατε κάποιο κανάλι να το πει ;;;….ούτε ένα ……κάποιο συστημικό ΄σάιτ να διαμαρτυρηθεί ;;;;;;;;…..ούτε ένα …………και αφού εμβολιάσουν τους φοβισμένους νεοραγιάδες και υποτίθεται δεν θα κινδυνεύουν , τότε γιατί να φυλακίζουν τους ανυπάκοους Αμβολίαστους;;;;;;;;;;; ……..με το ζόρι όταν σε πιάσουν νεοραγιά ….με το ζόρι θες δεν θες

    Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s