Κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες χτυπούν «κόκκινα» μετά την καραντίνα!

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι με την άρση των περιορισμών οι δείκτες τη εγκληματικότητας πήραν… την ανιούσα

Κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες σε σπίτια και καταστήματα έχουν αυξητική τροχιά μετά το τέλος της καραντίνας λόγω COVID-19. Επίσης και οι έμποροι ναρκωτικών κινούνται περισσότερο, καθώς η έλλειψη «εμπορεύματος» από τη δυσκολία στις «εισαγωγές» από Λατινική Αμερική και Βαλκάνια, άφησε χωρίς προμήθειες τα στέκια των ναρκωτικών στη χώρα μας.

Τι δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Όσο ήταν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα, υπήρξε μείωση της εγκληματικότητας στη χώρα πάνω από 40, αφού εκτός από τους πολίτες και οι εγκληματίες δυσκολεύονταν να κυκλοφορήσουν και άρα να… κάνουν τη δουλειά τους.

Αυτό που προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ. όμως, είναι ότι πια μιλάμε για αύξηση ακόμα και 7% της εγκληματικότητας σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες και δεν αποκλείεται οι δείκτες να ανέβουν κι άλλο στη συνέχεια λόγω της αύξησης της ανεργίας, ως συνέπεια των πολιτικών αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Το «ειδικό σχέδιο»

Η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας προχωρά σε ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης, με εντολές για αυξημένες περιπολίες σε επιλεγμένες περιοχές, όπου οι δείκτες έχουν ανοδική τάση, σε όλη την Επικράτεια. Άμεση Δράση και Ομάδα ΔΙΑΣ θα έχουν συνεχή παρουσία στους δρόμους και δεν αποκλείεται και σε μέσα μαζικής μεταφοράς, τα οποία είναι η «χαρά» των πορτοφολάδων.

Μια από τις σκέψεις που έχουν γίνει είναι και η επανασύσταση της «Ομάδας Σίγμα» (που καταργήθηκε πριν από καμιά δεκαπενταριά χρόνια) και ο εξοπλισμός της με γρήγορα αυτοκίνητα καταδίωξης.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες χτυπούν «κόκκινα» μετά την καραντίνα!”

  1. Αλίμονο στην χώρα, που περιμένει να σωθεί από την εγκληματικότητα με … καραντίνα. Στην Ελλάδα, αλλοδαποί και ημεδαποί εγκληματίες έχουν εντελώς ξεσαλώσει, διότι δεν υπάρχουν πουθενά ελαφρότερες ποινές και περισσότερα «παραθυράκια» στους νόμους. Ο διαβόητος νόμος Παρακευόπουλου, παγκόσμια πρωτοτυπία, υπάρχει ακόμη. Γιατί; Τα ισόβια είναι 25 χρόνια, εγκλήματα χαρακτηρίζονται πλημμελήματα και δεν συμμαζεύεται. Αλήθεια, πώς και γιατί καταντήσαμε έτσι;

    Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s