ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ!

Ο επικεφαλής του Οικονομικού Ινστιτούτου (IW) της Κολωνίας Μίχαελ Χιούτερ, εκ των κορυφαίων οικονομολόγων της Γερμανίας, πριν 9 χρόνια, την εποχή της ελληνικής κρίσης, ήταν ευθέως αντίθετος με την έκδοση ευρωομολόγου, θεωρώντας ότι αυτό ισοδυναμούσε με «εγκατάλειψη της εθνικής δημοσιονομικής πολιτικής» και εύνοια προς τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου ή και επιβράβευση της εκ μέρους τους έλλειψης δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Σήμερα ο Μίχαελ Χιούτερ είναι ένθερμος υποστηρικτής της έκδοσης ευρωομολόγου, μάλιστα ύψους ενός τρισ.ευρώ (!!) για την αντιμετώπιση της κρίσης. Διότι, όπως υποστηρίζει ο Χιούτερ, αν δεν υπάρξει αυτή η παρέμβαση θα βυθισθεί σε ύφεση πολύ μεγάλο μέρος της Γηραιάς Ηπείρου! Μετανοούσες Μαγδαληνές. Έστω και έτσι όμως, κάλιο αργά παρά ποτέ.

Το «ηθικό δίδαγμα» είναι ότι ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στο αυριανό Eurogroup, πρέπει, οπωσδήποτε, να ταχθεί χωρίς περιστροφές υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου, μαζί με όλους εκείνους που έχουν την ίδια αντίληψη και ιδίως με τους ομολόγους του της Ιταλίας και της Ισπανίας. Κανένας συμβιβασμός δεν συγχωρείται πια. Ιδίως δεν συγχωρείται προσφυγή στον μηχανισμό του ESM – όπως δυστυχώς άφησε ανοιχτό ο κ. Στέλιος Πέτσας – διότι ESM = μνημόνιο. Και νέα εποχή μνημονίων δεν ανέχεται ο Ελληνικός Λαός.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ!”

  1. ευρουλάκια μόνο από τον μηχανισμό με light μνημονιάκι ….μου θέλετε και κουραδομόλογο κουράδες γιουσουφάκια ……πρέπει να υπηρετήσουμε το ευρωπαικό κεκτημένο και τις ευρωπαικές αξίες που έλεγε συνέχεια ο πακης στις ομιλίες του και τις υπηρετούσε με τα μνημόνια και το μένουμε ευρώπη στο δημοψήφισμα

    Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s