Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας…Επιτροπή της γερμανικής Βούλής κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση του διεθνούς δικαίου…

52659015_403Διαβάστε τι αναφέρει το πόρισμα επιτροπής της Γερμανικής Βουλής σχετικά με την μαζική προσπάθεια παράνομης εισόδου στον Έβρο…μεταναστών απ την Τουρκία στην χώρα μας..

Γερμανική γνωμοδότηση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η ελληνική στάση στο Έβρο παραβιάζει διεθνές δίκαιο. 
Η συμπεριφορά των ελληνικών αρχών πριν από ένα μήνα στα σύνορα …
με την Τουρκία στον Έβρο δύσκολα θα μπορούσε να θεωρηθεί συμβατή με το διεθνές δίκαιο. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της γερμανικής βουλής, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του Πρώτου Προγράμματος της γερμανικής τηλεόρασης (ARD)
Στη γνωμοδότησή τους οι γερμανοί εμπειρογνώμονες αναγνωρίζουν μεν ότι κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να προστατεύει τα σύνορα του, αλλά πάντα θα πρέπει να τηρείται η αρχή της αναλογικότητας.  Όπως συμπεραίνουν, «η χρήση εκτοξευτήρων νερού, ανεμιστήρων και δακρυγόνων, ακόμη και εναντίον αόπλων γυναικών και παιδιών», αντιβαίνει σε αυτή την αρχή. Πέραν αυτού οι επιστήμονες επικρίνουν την Ελλάδα επειδή έκλεισε τα σύνορα της ανεξαιρέτως για όλους τους πρόσφυγες χωρίς να εξετάσει αν κάποιος πράγματι δικαιούται άσυλο. Για παράδειγμα, επειδή κάποιος κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με βασανιστήρια στην Τουρκία. Και τέλος, με την άρνησή της να δεχτεί αιτήσεις ασύλου για ένα μήνα η ελληνική κυβέρνηση έθεσε εκτός ισχύος ένα θεμελιώδες δικαίωμα.
Κατά την άποψη των γερμανών εμπειρογνωμόνων στην περίπτωση των προσφύγων στο Έβρο ουδέποτε εξετάστηκε από τις ελληνικές αρχές, αν είχαν το δικαίωμα να τους παρασχεθεί άσυλο ή όχι. Αν για παράδειγμα ανάμεσα τους βρίσκονταν Σύροι που στην ΕΕ κατά κανόνα έχουν το δικαίωμα ασύλου ή επικουρικής προστασίας.
Η επιστημονική έκθεση αναφέρεται και στους φόβους για μαζική εισροή, που εκφράστηκαν από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, όταν ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε το άνοιγμα των συνόρων. Από νομικής άποψης οι φόβοι αυτοί θα δικαιολογούσαν την παρεμπόδιση της διέλευσης των συνόρων μόνο σε μια «ακραία κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Για παράδειγμα αν υπήρχαν «συγκεκριμένες ενδείξεις» ότι μεταξύ των προσφύγων υπήρχαν εγκληματίες πολέμου και τρομοκράτες που θέλουν να περάσουν τα σύνορα ή ακόμη αν μία μαζική προσφυγική ροή θα έθετε σε κίνδυνο την οικονομική επιβίωση του χώρας. Οι εμπειρογνώμονες της Επιστημονικής Υπηρεσίας θεωρούν ότι εν προκειμένω αυτοί οι λόγοι δεν συνέτρεχαν.
DW, Παναγιώτης Κουπαράνης

Πηγή

 

3 σκέψεις σχετικά με το “Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας…Επιτροπή της γερμανικής Βούλής κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση του διεθνούς δικαίου…”

 1. ΕΒΑΛ ΤΗΝ ΓΑΤΑ ΜΟΥ ΝΑ ΚΛΑΨΕΙ ΑΠΟ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΨΙΜΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΣΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΜΙΣΕ, ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΑΛΛΟΙ.
  ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΑ…..

  Μου αρέσει!

 2. Ελληνες εξ αφορμής του τύπου γρίπης – 2019, που εξελίχθηκε σε οικονομικο καλυμμα (βούτυρο στο ψωμί), ωστε ο πολύς κοσμος να μην πάρει ειδηση την χρεοκοπια των ΗΠΑ και ΕΕ… που εξελίσσεται…
  https://ello.co/velos/post/no7023wwvztx8pjqdj3maw

  Μου αρέσει!

 3. Οι ναζί ξεσπαθώνουν. Οι δυο ποιο μισητοί και κατάπτυστοι λαοί στον κόσμο συμπαραστέκονται ο ένας στον άλλον. Γερμανία και Τουρκία το μόνο που έχουν, ιστορικά αποδεδειγμένα, να επιδείξουν είναι σφαγές και γενοκτονίες. Πρέπει όλοι οι λαοί της Ευρώπης να επιδείξουν σύμπνοια και να επιβάλλουν τώρα καθολικό εμπάργκο σε όλα τα προϊόντα των Γερμανών και Τούρκων. Αυτοί που αιματοκύλισαν δύο φόρες τον κόσμο τολμούν και ζητάν τα ρέστα. Πρέπει όλοι οι λαοί που δεινοπάθησαν από τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους να απαιτήσουν εδώ και τώρα τις αποζημιώσεις τους, και κυρίως εμείς. Φτάνει πια.!!

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s