Ο τ. Αντιπρόεδρος της Ευρωπαΐκής Κεντρικής Τράπεζας αποδομεί τον ρόλο της Γερμανίας και επικαλείται το άρθρο 122 της συνθήκης λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Κορωνοομόλογο!

Την ώρα που η Γερμανία επιχειρεί να επαναλάβει το έγκλημα που διέπραξε ε μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατά της Ελλάδας το 2010, εις βάρος αυτή τη φορά της μισής Ευρώπης, πότε ως αντιπρόεδρος της ευρωπαΐκής κεντρικής τράπεζας Βίκτωρ Κοστάντζο, αποδομεί τα επιχειρήματα των καρχαριών της ΕΕ.

Έχει μεγάλη σημασία αυτό που λέει ο αντιπρόεδρος. Αφού υποστηρίζει – και έχει απόλυτο δίκιο – ότι δεν χρειάζεται καμιά γραφειοκρατική πράξη για την έκδοση ευρωομολόγου, αφού αυτό μπορεί να γίνει βάσει του άρθρου 122 της συνθήκης λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο προβλέπει την έκδοση ευρωομολόγου ουσιαστικά για λόγους έκτακτης ανάγκης! Αυτό το άρθρο που μπορούσε να ενεργοποιήσει ο μειοδότης Παπανδρέου το 2010 αλλά δεν το έκανε όπως είχαμε αποκαλύψει.

Το άρθρο 122 όμως το έχει επικαλεστεί συγκεκριμένα ο Προκόπης Παυλόπουλος από το 2015 μάλιστα, όταν απαιτούσε την εφαρμογή του όχι μόνο για το ευρωομόλογο, αλλά και για την ίδια τη λειτουργία του ESM, Που όπως επανειλημμένα είχε τονίσει, το άρθρο αυτό επέτρεπε και για την ακρίβεια επέβαλε στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης να λειτουργεί ως ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο, προκειμένου η Ευρώπη να απαλλαγεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!

Και όπως είδαμε, ο Προκόπης Παυλόπουλος δικαιώθηκε όσον αφορά τον ESM, και τώρα δικαιώνεται από τον ίδιο τον τ. αντιπρόεδρο της ευρωπαΐκής κεντρικής τράπεζας, όσον αφορά την διασύνδεση του άρθρου 122 με το ευρωομόλογο, όπως ο τέως έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε σε όλες τις διεθνείς του παρεμβάσεις!

Φαίνεται ότι θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές, με Μπάμπη Παπαδημητρίου και Άρη Πορτοσάλτε να υμνούν τις προτάσεις και τις θέσεις του Προκόπη Παυλόπουλου. Μην δούμε και τον Στέφανο Κασιμάτη να αλλαξοπιστεί τώρα στα γεράματα…

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ο τ. Αντιπρόεδρος της Ευρωπαΐκής Κεντρικής Τράπεζας αποδομεί τον ρόλο της Γερμανίας και επικαλείται το άρθρο 122 της συνθήκης λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Κορωνοομόλογο!”

  1. Και ως δια μαγείας κάθε φορά που προκύπτει ένα θέμα κρίσιμο και επικίνδυνο για την χώρα έχουμε τα κατάλληλα πρόσωπα στις κατάλληλες θέσεις.
    Νέα χρέη, νέα δάνεια, νέα μιζέρια και αχ βαχ.
    Αν ποτέ το πάθημα γίνει μάθημα, ίσως τότε και μόνο τότε αυτή η μικρή και όμορφη χώρα ίσως μεγαλουργήσει μεγαλεία του παρελθόντος χρόνου.
    Η μόνη ελπίδα είναι ο λαός να δώσει άλλη πολιτική αντίληψη με την ψήφο του.

    Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s