Παίζει με τη φωτιά ο Τραμπ – Πρώτες οι ΗΠΑ σε κρούσματα COVID-19 παγκοσμίως

Στις ΗΠΑ μεταφέρεται το επίκεντρο της πανδημίας καθώς η χώρα ξεπέρασε Ιταλία και Κίνα, για να πάρει την πρώτη θέση παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με το Johns Hopkins Coronavirus Resource Center, οι ΗΠΑ μετρούν 104.839 επιβεβαιωμένα κρούσματα (ως το πρωί του Σαββάτου) και 1.711 θανάτους.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος Τραμπ πιέζει τους κυβερνήτες για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά περίπτωση, προκρίνοντας τη συγκράτηση της οικονομικής συρρίκνωσης. Επιδημιολόγοι προειδοποιούν ότι η βιαστική άρση των περιορισμών θα μπορούσε να κοστίσει τη ζωή μέχρι και 1.3εκ. ανθρώπων.

Ένα βήμα πριν από την κατάρρευση τα νοσοκομεία στη Νέα Υόρκη και στη Νέα Ορλεάνη.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το πακέτο βοήθειας ύψους 2,2τρισ. δολαρίων

Το βράδυ της Παρασκευής η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε πακέτο βοήθειας ύψους 2,2 τρισ. δολαρίων, το υψηλότερο στην ιστορία για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και στη συνέχεια επικυρώθηκε από τον Λευκό Οίκο.

Το νομοσχέδιο πέρασε από τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων σχεδόν ομόφωνα.

Το σχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων την αποστολή μιας επιταγής ύψους 1.200 δολαρίων σε πολλούς Αμερικανούς πολίτες, βοήθεια ύψους περίπου 400 δισεκατομμυρίων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και 500 δισ. στους μεγάλους ομίλους. Επίσης, θα χορηγηθούν 100 δισ. στα νοσοκομεία και θα αποδεσμευτούν άλλα 30 για τη χρηματοδότηση ερευνών για εμβόλια και θεραπείες του Covid-19. Ποσό ύψους 25 δισ. δολαρίων θα χορηγηθεί σε αεροπορικές εταιρίες.

Εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

2 σκέψεις σχετικά με το “Παίζει με τη φωτιά ο Τραμπ – Πρώτες οι ΗΠΑ σε κρούσματα COVID-19 παγκοσμίως”

  1. Ενδιαφέρον αν και ξεπερασμένο .Π.χ. Πλέον ο Νεαντερτάλ θεωρείται και αυτός Σάπιενς, συν το γεγονός οτι η μεταλλάξη για κόκκινα μαλλιά εμφανιστήκε πρώτα σε αύτον και μετά πέρασε στον Κρομανιόν Επιπλέον σε ενα ποσοστό 3% οι «Ευρωπαίοι» είναι απόγονοι των Νεαντερτάλ.

    Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s