Ο Πρωθυπουργός υποχρεούται να διαφυλάξει το εθνικό έδαφος, στην ερχόμενη σύνοδο κορυφής.

Η Τουρκία προέβη σε μία αδιανόητη και πρωτοφανή πρόκληση που ισοδυναμεί με μία αναίμακτη (προς το παρόν), εισβολή σε κυπριακό και ελληνικό έδαφος. Είναι η πρώτη φορά μετά το 1974 που επισήμως διεκδικεί μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας.

Όλα αυτά, παραμονές της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και εδώ η Ελλάδα έχει την μοναδική ευκαιρία να αμυνθεί απέναντι σε αυτή την τουρκική εισβολή, θέτοντας την Ευρώπη προ των ευθυνών της. Διότι αυτή τη στιγμή η Τουρκία δεν καταπατά μόνο ελληνικό και κυπριακό έδαφος. Καταπατά ευρωπαϊκό έδαφος. Και αυτό θα πρέπει να είναι το Πρώτο Θέμα, η πρώτη λέξη που θα πρέπει να αρθρώσει ο πρωθυπουργός στη σύνοδο κορυφής. Πριν μιλήσει οποιοσδήποτε άλλος. Η Ευρώπη δέχεται εισβολή και πρέπει να αντιδράσει.

Εάν αυτό δεν γίνει στην σύνοδο κορυφής, η Ελλάδα κινδυνεύει να αντιμετωπίσει μία οδυνηρή ήττα, την πλέον οδυνηρή μετά το 1974. Εάν ο κύριος Μητσοτάκης δεν απόσπαση ρητή δέσμευση και ανακοίνωση για ευρωπαΐκή άμυνα απέναντι στην τουρκική εισβολή, τότε θα πρέπει να αποχωρήσει άμεσα. Και φυσικά, θα πρέπει επιτέλους να δώσει εντολή στο υπουργείο εξωτερικών να αντιδράσει καταθέτοντας συντεταγμένες.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ο Πρωθυπουργός υποχρεούται να διαφυλάξει το εθνικό έδαφος, στην ερχόμενη σύνοδο κορυφής.”

 1. Ωραία τα λέτε. Για την «ΑΟΖ» της Τουρκίας με την Λιβύη, για την Κρήτη ή και για το Καστελόριζο θα έλεγα εγώ. Και θα εγηγήσω ακριβώς τι συνέβη.
  Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, όποια χώρα διαφωνεί με μια κατάθεση συντεταγμένων ΑΟΖ, πρέπει να καταθέσει τις δικές της συντεταγμένες στον ΟΗΕ εντός 40 ημερών από την ημέρα που έχει ενημερωθεί επισήμως για αυτή την κατάθεση.
  Οι 40 ημέρες πέρασαν, η Ελλάδα δεν έχει καταθέσει συντεταγμένες και άρα δεν έχει αντιρρήσεις, που σημαίνει ότι έχει αποδεχτεί την ΑΟΖ της Τουρκίας.

  Μπορεί ο Μητσοτάκης να λέει «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», να κάνει …δήθεν τάχα, αλλά συμφωνεί με την ΑΟΖ που η Τουρκία θεωρεί δική της και την κατέθεσε στον ΟΗΕ…
  Ακόμα λοιπόν και αν ο Μητσοτάκης …δεν γνώριζε, …δεν ήξερε, …δεν του το είπαν, …δεν ενημερώθηκε, θα τον ενημερώσω εγώ ότι η άγνοια μπορεί να προσδίδει ελαφρυντικά σε μια ενδεχόμενη δίκη, αλλά όμως η προδοσία είναι προδοσία. Και η προδοσία παραμένει.

  Μιας και είναι εθνική προδοσία να αποδεχτεί κάποιος μια τέτοια οριοθέτηση ΑΟΖ από την Τουρκία.
  Η εθνική προδοσία είναι εσχάτη προδοσία κατά της πατρίδας και η εσχάτη προδοσία ποτέ δεν παραγράφεται, ούτε με το νόμο περί …μη ευθύνης υπουργών.
  Με τα παραπάνω απέδειξα ότι ο Μητσοτάκης είναι εθνοπροδότης. Και δεν βρίζω, δεν το κάνω ποτέ μου, την αλήθεια γράφω.
  Αν λοιπόν η Τουρκία, τον Απρίλιο κάνει εξορύξεις νοτιοανατολικά της Κρήτης ή στο Καστελόριζο, τι ακριβώς θα κάνει η Ελλάδα;
  Τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα; Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τον ΟΗΕ;
  Τι θα κάνει η Ελλάδα του εθνοπροδότη Κούλη;

  Ο εθνοπροδότης Μητσοτάκης λοιπόν, την ελληνική ΑΟΖ η Ελλάδα γιατί δε την οριοθέτησε;
  Η ανακήρυξη ΑΟΖ χρειάζεται μόνο μία συνεδρίαση από την ελληνική βουλή.
  Μήπως ο Κούλης …δεν πρόλαβε; Ή …δεν το σκέφτηκε;
  Και δεν αναφέρομαι μόνο στον εθνοπροδότη Μητσοτάκη, ο ανθέλληνας Τσίπρας, τι ακριβώς έκανε;
  Τόσα χρόνια τι κάνουν όλοι οι κυβερνώντες μας;
  Όταν η Κύπρος επί Τάσου Παπαδόπουλου ανακήρυξε τη δική της ΑΟΖ, μας παρακαλούσε να ανακηρύξουμε ταυτόχρονα και εμείς τη δική μας.
  Και σημειώστε ότι η Ελλάδα έχει ορυκτό πλούτο αξίας πολλών τρισεκατομμυρίων Ευρώ, το οποίο το γνωρίζουν οι πάντες (αυτοί που πρέπει) εδώ και δεκαετίες…

  Θα προσθέσω εγώ ότι το δικό μας πετρέλαιο, το πετρέλαιο που μόνοι μας θα εξορύξουμε, από τη δική μας ΑΟΖ, δεν έχει …μίζες, δεν μπορεί να έχει μίζες.
  Και δεν …κατηγορώ, απλώς ενημερώνω, απλώς λέω τι ισχύει.
  Ισχύει επίσης ότι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο τα αγοράζουμε πιο ακριβά από ότι τα αγοράζουν όλες οι άλλες χώρες. Μέχρι και η ομόδοξη Ρωσία μας τα πουλάει ακριβότερα.
  Ο νοών νοείτω.

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s