Η Αλβανία ετοιμάζει εθνοκάθαρση στην Βόρειο Ήπειρο, στηρίζει τους ναζί Τσάμηδες, αλλά εμείς θα επιτρέψουμε την ενταξιακή της πορεία;

Ο πρωθυπουργός στην σύνοδο κορυφής θα κληθεί να δώσει το πράσινο φως στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας. Την ίδια στιγμή η Αλβανία ετοιμάζει εθνοκάθαρση του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού με πρόσχημα την δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών σε συνεργασία με την Τουρκία. Που σύμφωνα με τον πρέσβη επί τιμή κύριο Νεάρχου, θα χρησιμοποιηθούν ακόμα και για επιθετικές ενέργειες στα βόρεια σύνορα μας, σε περίπτωση αντιπαράθεσης με την Τουρκία. Παράλληλα η Αλβανία εξακολουθεί να στηρίζει τους ναζί Τσάμηδες και τις διεκδικήσεις τους εις βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας. Πρόσφατα δε, υπεξαίρεσε τις περιουσίες των ελλήνων της Βορείου Ηπείρου με ένα σκανδαλώδες διάταγμα που παραπέμπει στις μαύρες εποχές του Χότζα.

Και το ερώτημα για τον πρωθυπουργό είναι απλό. Θα επιτρέψει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με αυτή την Αλβανία; Με αυτή την Αλβανία που αρνήθηκε ακόμα και να υπογράψει την διευθέτηση των θαλασσίων συνόρων με την Ελλάδα; Δηλαδή με την Ευρώπη; Διότι θα πρέπει να τονίσουμε για ακόμα μια φορά ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά. Και αυτό θα πρέπει να το τονίσει για πολλοστή φορά ο πρωθυπουργός στην σύνοδο κορυφής. Διότι οι αλβανικές ενέργειες κατά της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας, είναι επιθετικές ενέργειες κατά της ίδιας της Ευρώπης που παραβιάζουν βάναυσα το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Είναι αδιανόητο λοιπόν όχι απλώς ο πρωθυπουργός να συνηγορήσει στην ενταξιακή προοπτική της Αλβανίας, αλλά για την ίδια την Ευρώπη να δεχθεί ένα κράτος – βιαστή του ευρωπαϊκού δικαίου. Δημοτική η πανδημία κάποτε θα περάσει, η απεμπολήσει των εθνικών δικαίων δεν θα περάσει ποτέ. Ειδικά όταν η Ελλάδα έχει ξεκαθαρίσει τις θέσεις της και έχει θέσει τις κόκκινες γραμμές στο ανώτατο επίπεδο, διά στόματος Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Η Αλβανία ετοιμάζει εθνοκάθαρση στην Βόρειο Ήπειρο, στηρίζει τους ναζί Τσάμηδες, αλλά εμείς θα επιτρέψουμε την ενταξιακή της πορεία;”

 1. Δεν με νοιάζει ο Παυλόπουλος.
  Με νοιάζει ότι η δημιουργία της Αλβανίας, έγινε επί Ελευθερίου Βενιζέλου. Ο οποίος Βενιζέλος χάρισε την ελληνικότατη Βόρειο Ήπειρο στο νεοσύστατο αυτό κράτους, μόνο και μόνο επειδή ήθελε να τα πηγαίνει καλά με τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής και ειδικότερα με την Ιταλία.
  Ακόμα όμως και εκείνη η συμφωνία της ίδρυσης της Αλβανίας αναφέρονταν σε αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.
  Οι Βορειοηπειρώτες δεν αναγνωρίζονταν ως αλβανική μειονότητα αλλά ως Έλληνες.

  Η αυτονομία της Βόρειας Ηπείρου επικυρώθηκε από τις Μεγάλες Δυνάμεις με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, στις 17 Μαΐου 1914.
  Με αυτό το Πρωτόκολλο αναγνωρίζονταν το ειδικό καθεστώς των Ηπειρωτών και το δικαίωμά τους για αυτοδιάθεση.
  Η αποδοχή εκείνης της συμφωνίας ανακοινώθηκε λίγες μέρες αργότερα στην Διεθνή Επιτροπή Ελέγχου, άρα έχει ισχύ.
  Και μπορεί το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας τα μην τέθηκε ποτέ σε εφαρμογή αφού κηρύχθηκε ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, αλλά παρόλα αυτά ισχύει μιας και δεν αναιρέθηκε ποτέ από κάποια μεταγενέστερη συνθήκη.

  Αφού λοιπόν η αυτονομία και το δικαίωμα των Βορειοηπειρωτών για αυτοδιάθεση δεν τηρούνται από το αλβανικό κράτος, έχει κάθε δικαίωμα η Ελλάδα να παρέμβει με οποιονδήποτε τρόπο. Επιβάλλοντας το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας και άρα την ημιαυτονομία της Βορείου Ηπείρου.
  Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, για να προστατέψει την ελληνική μειονότητα.
  Με την προοπτική ένα δημοψήφισμα για την Ένωση με την Ελλάδα.
  Αυτά δεν τα γνωρίζει κανείς σημερινός προδότης πολιτικός μας;
  Και λέγοντας προδότης δεν βρίζω. Μόνο και μόνο αυτό που ανέφερα, αυτό που δεν κάνουν οι κυβερνήσεις μας, είναι εθνοπροδοτικό.

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s