Στον πόλεμο των τιμών του πετρελαίου, νικητής είναι ο χρυσός

Ο χρυσός, θεωρούμενος ως το παραδοσιακό ασφαλές καταφύγιο, θα μπορούσε να είναι ένας από τους κερδισμένους του παγκοσμίου πανικού της χρηματιστηριακής αγοράς που προκάλεσε η Ρωσο-σαουδαραβική στάση απέναντι στο πετρέλαιο και το ξέσπασμα του κοροναϊού.

Αυτό, σύμφωνα με τον Διευθυντή Έρευνας της NXTanalytic Alessandro Bruno, ο οποίος δήλωσε στην RT ότι «η Ρωσία θα μπορούσε πιθανότατα να συντηρήσει την κρίση για περισσότερο από τη Σαουδική Αραβία».

Εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στις οικονομικές πολιτικές της Μόσχας τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα, στη συσσώρευση χρυσού στη Ρωσία.

«Ας μην ξεχνάμε ότι η Ρωσία και η Κίνα έχουν συσσωρεύσει πολύ χρυσό», δήλωσε ο Μπρούνο, προσθέτοντας: «ένας από τους κερδισμένους αυτής της κρίσης θα είναι πιθανώς ο χρυσός».

Οι τιμές του χρυσού έσπασαν το υψηλό επτά ετών τη Δευτέρα, κάνοντας άλμα πάνω από τα 1.700 δολάρια ανά ουγγιά, καθώς ο κοροναϊός και η διαφωνία Ρωσίας-ΟΠΕΚ ώθησαν τους επενδυτές σε ασφαλέστερα περιουσιακά στοιχεία. Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου ενισχύθηκε την Τρίτη στα $ 1.661 ανά ουγγιά.

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s