Λούβρο: Ολονυχτία για τον Ντα Βίντσι

Ανοιχτό όλη τη νύχτα για τους επισκέπτες παραμένει για τρεις ημέρες το μουσείο του Λούβρου.

Το κοινό που δεν έχει προλάβει να δει από κοντά την μεγάλη έκθεση για τα 500 χρόνια από τον θάνατο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι σπεύδει ακόμα κι αν το σκοτάδι έχει πέσει.

Η έκθεση έχει στόχο την βαθύτερη κατανόηση των μεθόδων εργασίας του δημιουργού, χρησιμοποιώντας τα σημειωματάρια του, την τεχνολογία υπέρυθρης απεικόνισης και την εικονική πραγματικότητα.

.

.

«Προσδοκούσαμε την επιτυχία αυτής της έκθεσης από την αρχή. Για αυτό το λόγο παρέμεινε εδώ για 4 μήνες κάτι που συνιστά εξαίρεση. Για τον ίδιο λόγο είναι ανοιχτή το βράδυ του Σαββάτου και της Κυριακής, κάτι που δεν συμβαίνει συνήθως. Πρέπει να επιτρέψουμε στους ανθρώπους που δεν τα κατάφεραν να έρθουν. Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να είναι ανοιχτή η έκθεση και τη νύχτα», δήλωσε ο διευθυντής του μουσείου του Λούβρου, Ζαν Λικ Μαρτινέζ.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την Μόνα Λίζα σε μια διαφορετική εκδοχή με μια πρωτοποριακή μέθοδο που ονομάζεται Beyond the Glass, η οποία τη χρήση της τεχνολογίας αποκαλύπτει με μοναδικό τρόπο πτυχές του έργου που δεν είναι ορατές με γυμνό.

«Αυτή η παράταση στο ωράριο λειτουργίας μας επέτρεψε να έρθουμε εδώ απόψε. Χωρίς αυτήν δεν θα είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε εδώ. Συνεπώς είναι κάτι καλό», ανέφερε μια νυχτερινή επισκέπτρια του μουσείου.

Κάποια από τα 160 εκθέματα είναι δάνεια από τις συλλογές της βασίλισσας Ελισάβετ, του ιδρύματος Γκέιτς, του βρετανικού μουσείου αλλά και του Βατικανού.

euronews

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s