Η θέση που εξέφρασε ο αμερικανός πρέσβης, δυστυχώς ενισχύει τις θέσεις του Ερντογάν.

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν που δυστυχώς μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν μείνει αναπάντητες από τον έλληνα πρωθυπουργό, ήρθε η δήλωση του αμερικανού πρέσβη μέσω συνέντευξης του στον Σκάι που δυστυχώς τείνει να σύρει την Ελλάδα ακριβώς στο πεδίο δράσης του Ερντογάν. Επειδή ο αμερικανός πρέσβης κύριος Τζέφρι Πάιατ έχει αποδείξει ότι αγαπάει την Ελλάδα, καλό θα είναι να ανασκευάσει και να ξεκαθαρίσω ότι πρόκειται για λεκτικό ολίσθημα. Είπε συγκεκριμένα: «Όμως η Ουάσιγκτον έχει μιλήσει πολύ ξεκάθαρα για το ίδιο το Μνημόνιο, το οποίο θεωρούμε αποσταθεροποιητικό για την περιοχή κι έχω επίσης ξεκαθαρίσει την νομική ερμηνεία των ΗΠΑ για την υπόθεση, συμπεριλαμβανομένου και του ότι, το Μνημόνιο δεν ακυρώνει τα δικαιώματα που έχει η Ελλάδα στην περιοχή, που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν μέσα από διάλογο και διαπραγματεύσεις.»

Πουθενά δυστυχώς σε αυτή τη δήλωση δεν χαρακτηρίζει το μνημόνιο Λιβύης – Τουρκίας ως νομικά ανυπόστατο. Αντίθετα, μας καλεί να διαπραγματευτούμε πάνω σε μία βάση που δεν θα έπρεπε καν να υφίσταται, αφού όπως έχει ξεκαθαρίσει ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και έχει αποδεχτεί ακόμα και η Ευρωπαϊκή Ένωση με επίσημη ανακοίνωση της, το συγκεκριμένο μνημόνιο δεν δημιουργεί κανένα νομικό τετελεσμένο και είναι νομικά ανυπόστατο. Άρα δεν μπορεί να αποτελεί όχι απλώς βάση, αλλά ούτε παράπλευρο στοιχείο μίας οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης. Για την ακρίβεια, δεν μπορεί να γίνει καμία διαπραγμάτευση που να έχει νομική βάση όσο αυτό το μνημόνιο υφίσταται. Κυρίως όμως, δεν μπορεί ο βασικός μας σύμμαχος, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δηλαδή, να μας καλούν να διαπραγματευτούμε και να συζητήσουμε με ένα κράτος που προβαίνει κατά συρροήν σε συστηματική παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Είναι άδικο, είναι ανιστόρητο, συνιστά πράξη εθνικής μειοδοσίας.

2 σκέψεις σχετικά με το “Η θέση που εξέφρασε ο αμερικανός πρέσβης, δυστυχώς ενισχύει τις θέσεις του Ερντογάν.”

 1. ………..Επειδή ο αμερικανός πρέσβης κύριος Τζέφρι Πάιατ έχει αποδείξει ότι αγαπάει την Ελλάδα, καλό θα είναι να ανασκευάσει…………..
  ………………δεν μπορεί ο βασικός μας σύμμαχος, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
  δηλαδή………………

  …………..Είναι άδικο, είναι ανιστόρητο, συνιστά πράξη εθνικής μειοδοσίας.…………

  Από αγάπες και λουλούδια μα τόσα χρόνια.
  Αυτό το βασικός μας σύμμαχος μήπως πρέπει να το εξετάσουμε κάπως βαθύτερα έτσι όπως εξελίσσονται τα δεδομένα του σήμερα?
  Πόσες ακόμη φορές πρέπει να πάθουμε, να πληρώσουμε, να χάσουμε, να σκύψουμε το κεφάλι, μπας και μάθουμε για την επόμενη.

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s