100 χρόνια ελευθερίας «φωνάζει» το λογότυπο του δήμου Κομοτηνής για τα 100 χρόνια ελεύθερης Θράκης

Παρουσιάστηκε στο Πολιτιστικό Κύτταρο–ΡΕΞ, το επίσημο λογότυπο του Δήμου Κομοτηνής για τα 100 χρόνια Ελεύθερης Θράκης, το οποίο δημιούργησε αφιλοκερδώς ο Γιώργος Παπαλεξάνδρου.

Στο συγκεκριμένο λογότυπο περικλείονται μέσα στον αριθμό 100 ορισμένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία της πόλης, ενώ το μήνυμα που το συνοδεύει είναι «100 χρόνια ελευθερίας». Πρόκειται για ένα λογότυπο με αναφορές στα κεντρικά μνημεία της Κομοτηνής, όπως το βυζαντινό τείχος, η Τσανάκλειος, το Σπαθί, η Μητρόπολη, το Ρολόι και το Γενί τζαμί.

Το λογότυπο συνοδεύει η φράση «100 χρόνια ελευθερίας» και από δω και στο εξής θα χρησιμοποιείται στα έγγραφα του δήμου, στις αφίσες των επετειακών εκδηλώσεων και στην εν γένει αλληλογραφία του δήμου Κομοτηνής.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από πολλές διαβουλεύσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων αποφασίστηκε ότι για την επέτειο των 100 χρόνων Ελεύθερης Θράκης κάθε φορέας θα έχει το δικό του λογότυπο ενώ η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα έχει ένα κοινό για όλους.

Ιδωμένη από ένα άλλο πρίσμα, η κατάσταση αυτή δημιουργεί ένα «ψηφιδωτό» λογοτύπων, που κάθε ένας από αυτούς έχει τη δική του προέλευση αλλά όλοι έχουν ως κοινό παρονομαστή τη Θράκη, άρα θα μπορούσε να πει κανείς ότι η ποικιλία τους τρόπον τινά αποτυπώνει και το βασικό χαρακτηριστικό της περιοχής: την πολυπολιτισμικότητα.

Της παρουσίασης προηγήθηκε ταινία μικρού μήκους αποτελούμενη από 100 φωτογραφίες της ιστορίας της Κομοτηνής στο διάβα του χρόνου, επενδυμένη με μουσική σύνθεση του Μαρίνου Τόκα, ενώ ακολούθησε συναυλία με τίτλο «6 κύκλοι», με τον γιο του Γρηγόρη Μπιθικώτση και την Ελεάννα Βαρελά, τον Θάνο Ματζίλη και τη δεκαμελή ορχήστρα «Ρυθμός».

πηγές: inkomotini.news, e-evros, xronos

2 σκέψεις σχετικά με το “100 χρόνια ελευθερίας «φωνάζει» το λογότυπο του δήμου Κομοτηνής για τα 100 χρόνια ελεύθερης Θράκης”

 1. Είναι συνδυασμός πολλών στοιχείων μαζί που μαρτυρούν πραγματικά γεγονότα.
  Η πρώτη ματιά του παρατηρητή προκαλεί ενδιαφέρον να το προσέξει σε βάθος.
  Είναι προσεγμένη εργασία εικόνας που σε οδηγεί στο κυρίως νόημα.
  ΝΑΙ πολύ καλή παρουσία.
  …………Το οποίο δημιούργησε αφιλοκερδώς ο Γιώργος Παπαλεξάνδρου……….
  Όταν θέλουμε μπορούμε. Υπάρχουν άξιοι και κατάλληλοι για κάθε μορφής δημιουργία.

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s