Ο πρόεδρος της Βουλής δικαιώνει πλήρως τον Προκόπη Παυλόπουλο για το Eurogroup. Που κρύφτηκαν οι νεοφιλελέδες;

Μία ενδιαφέρουσα είδηση προέκυψε μετά την ενέργεια του Βαρουφάκη να παραδώσει σε στικάκι υποκλοπές από το Eurogroup στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ο πρόεδρος της Βουλής κύριος Τασούλας προφανώς με την αρωγή του νομικού τμήματος της Βουλής, διατύπωσε την αιτιολογία της μη παραλαβής αυτού του στοιχείου από τον Βαρουφάκη. Αιτιολογία που δικαιώνει πλήρως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, όταν υποστήριζε ότι το Eurogroup είναι ένα άτυπο όργανο και πως είναι αδιανόητο να κρέμεται το μέλλον της Ευρώπης αλλά ειδικότερα της Ελλάδας στις αποφάσεις ενός άτυπου, άρα και ανεξέλεγκτο οργάνου. Αλήθεια, που κρύβονται τώρα όλοι αυτοί οι νεοφιλελέδες, που όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε αυτές τις επισημάνσεις έβγαιναν στις ταράτσες και ούρλιαζαν σαν γάτες στην εποχή του ζευγαρώματος, προκειμένου να πείσουν το πανελλήνιο ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι αντιευρωπαϊστής; Σήμερα αποδεικνύεται ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ένας πραγματικός ευρωπαϊστής ηγέτης, με την Ευρώπη των εθνών, όπως ακριβώς την οραματίστηκαν οι ιδρυτές της. Αντίθετα, οι νεοφιλελέδες που παρίσταναν τους ευρωπαϊστές, θυμίζουν μάλλον μπολσεβίκους παλαιάς κοπής, που χορεύουν μόνο για τα τα τάλαντα των αφεντικών τους. Διαβάστε τι έλεγε τότε ο Προκόπης Παυλόπουλος, τότε που έβγαιναν οι διάφοροι μπάμπηδες στα κανάλια αλαλάζοντας και αμέσως μετά την αιτιολογία που παρέθεσε ο κ. Τασούλας για την άρνηση παραλαβής των ηχογραφήσεων Βαρουφάκη:

Αλλάζει αυτός ο κόσμος; Ευρωπαϊκή Συνοχή και Ευρωπαϊκή Ενοποίηση, ομιλία του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου στις 10 Νοεμβρίου 2017 στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Αποφοίτων του CityUniversity London. Αυτή η θέση επαναλήφθηκε δεκάδες ομιλίες:

Κι όμως αυτό το τόσο σημαντικό, ιδίως στο πλαίσιο της Ευρωζώνης, όργανο, ήτοι το Eurogroup, αναφέρεται εντελώς επιδερμικά από κάποιες διατάξεις του ευρωπαϊκού δικαίου. Διατάξεις οι οποίες είναι τόσο ισχνές κανονιστικώς ώστε να περιγράφουν, έστω και στοιχειωδώς, τα της οργάνωσης και λειτουργίας του Eurogroup και την νομική φύση –άρα και τις επακόλουθες συνέπειες- των αποφάσεών του. Αυτή η οιονεί θεσμική «αφάνεια» του Eurogroup οδηγεί, μοιραίως, στην συνακόλουθη αναντιστοιχία μεταξύ του δυναμισμού της οικονομικής πραγματικότητας και της εμφανούς αδυναμίας του εκάστοτε ισχύοντος θεσμικού πλαισίου να την παρακολουθήσει. Άρα, σε ένα είδος επικυριαρχίας του «οικονομικού» επί του «θεσμικού».

Αιτιολογία του γιατί ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας αρνήθηκε – και ορθώς – να δεχθεί το usb του Γιάνη Βαρουφάκη για την κρυφή ηχογράφηση των συνεδριάσεων του Eurogroup: “Tο Eurogroup είναι ένα άτυπο όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του οποίου ο ρόλος καθορίζεται στο πρωτόκολλο αριθ. 14 της Συνθήκης της Λισαβόνας. Μάλιστα πολλές φορές δεν κρατούνται καν επίσημα πρακτικά. Και αυτός είναι ένας κρίσιμος παράγοντας, καθώς δεν πρόκειται για δημόσια συνεδρίαση, αλλά μια «κλειστή» συνεδρίαση, κορυφαίων υπουργών όλων των κρατών  μελών.

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s