Έστειλαν φόρο σε αγνοούμενο, του έβαλαν και πρόστιμο!

Αγνοούμενο της τουρκικής εισβολής, ο οποίος σε ηλικία 24 ετών τάχθηκε μαζί με άλλους να ανακόψει την προέλαση των τουρκικών στρατευμάτων στη Μια Μηλιά, περίμεναν να εμφανιστεί να πληρώσει το τέλος ακίνητης ιδιοκτησίας κι επειδή δεν εμφανίστηκε του επέβαλαν και… επιβαρύνσεις.

Ο αδελφός του επικοινώνησε με τον «Φ» και ανέφερε πως τα ποσά που επιβλήθηκαν από τον οικείο δήμο είναι ασήμαντα και πληρώθηκαν, αλλά διερωτήθηκε, πώς ανέμενε η Τοπική Αρχή να εμφανιστεί ο αγνοούμενος για να πληρώσει. Δεν είναι θέμα χρημάτων είναι το «γιατί», ανέφερε στον «Φ».

Θεωρώ ύβρη προς τον αγνοούμενο, προς τον κάθε αγνοούμενο, να του ζητούν να πληρώσει έστω και μηδαμινά ποσά, ανέφερε ο αδελφός του. Ο ίδιος ανέφερε πως το ένα τεμάχιο γης για το οποίο επιβλήθηκαν και επιβαρύνσεις (μερικά ευρώ) βρίσκεται στη νεκρή ζώνη και η αξία του, με βάση το Κτηματολόγιο είναι «μηδέν», ενώ το δεύτερο τεμάχιο γης που του ανήκει δεν φορολογείται επειδή η αξία του είναι κάτω από €12.500. «Εμείς πληρώσαμε αλλά ίσως θα πρέπει να γίνουν ρυθμίσεις ώστε να μην επαναληφθεί με άλλον αγνοούμενο», ανέφερε.

Επικοινωνήσαμε με τον δήμαρχο του δήμου, στου οποίου τα όρια διέμενε προ της εισβολής ο αγνοούμενος και όπου βρίσκεται και η περιουσία, και ανέφερε πως όλα τα ακίνητα στα όρια του δήμου λαμβάνονται από το Κτηματολόγιο και δεν μπορούν να αφαιρεθούν. Δυστυχώς αυτό συνέβη και στην προκειμένη περίπτωση είπε ο δήμαρχος, ο οποίος εξέφρασε τον σεβασμό του ιδίου και του Δημοτικού Συμβουλίου στους αγνοούμενους. «Τους τιμούμε με εκδηλώσεις και προτομές και θα θέσω το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για επιστροφή των χρημάτων», ανέφερε.

Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων και Αγνοουμένων, Σκεύη Κουκουμά, εξέφρασε τη λύπη της για ότι συνέβη και πρόσθεσε ότι θα θέσει τη συγκεκριμένη πτυχή στα μέλη της Επιτροπής, ώστε από κοινού να καταβληθεί προσπάθεια να μην ταλαιπωρούνται οι συγγενείς των αγνοουμένων.

Τη λύπη του εξέφρασε και εκ μέρους της Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων ο Νίκος Σεργίδης, ο οποίος ανέφερε ότι τα της περιουσίας των αγνοουμένων ρυθμίζονται από σχετική νομοθεσία.

Βάσος Βασιλείου
philenews

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Έστειλαν φόρο σε αγνοούμενο, του έβαλαν και πρόστιμο!”

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s