Τρομοκρατημένοι από την ανάρτηση του Χρήστου Μάστορα στην κυβέρνηση, επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί του.

Ο Χρήστος Μάστορας είχε ξεσπάσει πριν από λίγες ημέρες για την αντιμετώπιση από την κυβέρνηση του αιτήματος κατάργησης των ρυθμίσεων που είχαν θεσπιστεί και αφορούσαν στο δικαίωμα ασφάλισης χιλιάδων ομογενών από τη Βόρεια Ήπειρο.

Χρήστος Μάστορας: Κυριε Πρωθυπουργέ είμαστε Βορειοηπειρώτες και όχι νοτιοαλβανοί.

Ο Στέλιος Πέτσας την Πέμπτη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να φέρει διάταξη που θα μειώνει το προαπαιτούμενο διάστημα παραμονής των Βορειοηπειρωτών στην Ελλάδα ώστε να μπορέσουν να έχουν την πλήρη κάλυψη που προβλέπει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τη στήλη «Θεωρείο» της Καθημερινής, υπήρξε και επαφή του Γραφείου Πρωθυπουργού με τον τραγουδιστή, Χρήστο Μάστορα, κατά την οποία του μεταφέρθηκε η πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να υπάρξει επικοινωνία μεταξύ τους το επόμενο διάστημα.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Τρομοκρατημένοι από την ανάρτηση του Χρήστου Μάστορα στην κυβέρνηση, επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί του.”

 1. Τρομοκρατήθηκε η κυβέρνηση. Τρομοκρατήθηκε ο Μητσοτάκης…

  Εγώ θα αναφέρω ξανά ότι η συμφωνία της ίδρυσης της Αλβανίας (δε θα χαρακτηρίσω τον πρώτο εθνόρχη Βενιζέλο για αυτή του τη …συμφωνία), αναφέρονταν σε αυτονομία της Βορείου Ηπείρου και οι Βορειοηπειρώτες δεν αναγνωρίζονταν ως αλβανική μειονότητα, αλλά ως Έλληνες.

  Η αυτονομία της Βόρειας Ηπείρου επικυρώθηκε από τις Μεγάλες Δυνάμεις με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, στις 17 Μαΐου 1914.
  Με αυτό το Πρωτόκολλο αναγνωρίζονταν το ειδικό καθεστώς των Ηπειρωτών και το δικαίωμά τους για αυτοδιάθεση.
  Η αποδοχή εκείνης της συμφωνίας ανακοινώθηκε λίγες μέρες αργότερα στην Διεθνή Επιτροπή Ελέγχου, άρα έχει ισχύ.

  Και μπορεί το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας τα μην τέθηκε ποτέ σε εφαρμογή αφού κηρύχθηκε ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, αλλά παρόλα αυτά, αφού δεν αναιρέθηκε ποτέ από κάποια μεταγενέστερη συνθήκη, έχει ισχύ.
  Έχει ισχύ το ειδικό καθεστώς των Ηπειρωτών και το δικαίωμά τους για αυτοδιάθεση.

  Η αυτονομία αυτή …ξεχάστηκε από όλους τους μέχρι σήμερα κυβερνώντες μας.
  Ξεχάστηκε και από τον Μητσοτάκη…

  Αφού όμως ισχύει η αυτονομία και το δικαίωμα των Βορειοηπειρωτών για αυτοδιάθεση, αλλά δεν τηρούνται από το αλβανικό κράτος, έχει κάθε δικαίωμα η Ελλάδα να παρέμβει και να προστατέψει την ελληνική μειονότητα, επιβάλλοντας το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας και άρα την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου. Με την προοπτική ένα δημοψήφισμα για την Ένωση με την Ελλάδα.
  Αυτό βέβαια δεν το περιμένω από τον Τσίπρα ή από τον Κούλη και γενικώς από ολόκληρη την …»μεταπολίστευση», αλλά από την μελλοντική πατριωτική μας κυβέρνηση.

  Αυτό σημειώστε το.

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s