Μετά τις «πυρηνικές βόμβες» του Ρώσου Πρέσβη στην Τουρκία, η Άγκυρα ενισχύει την ασφάλεια σε… οτιδήποτε ρωσικό

Το Κρεμλίνο πιστεύει ότι η Τουρκία θα διασφαλίσει την ασφάλεια των Ρώσων διπλωματών εν μέσω απειλών προς τον Πρέσβη της

«Πυρηνικές βόμβες» από τον Ρώσο Πρέσβη στην Τουρκία – «Δέχομαι απειλές… Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τον στρατό του Άσαντ»

Το Κρεμλίνο πιστεύει ότι η Τουρκία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να εγγυηθεί την ασφάλεια των Ρώσων διπλωματών και όλων των Ρώσων που διαμένουν στη χώρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τις απειλές κατά του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα.

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η τουρκική πλευρά θα εφαρμόσει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια του Ρώσου πρεσβευτή και όλων των στελεχών, όλων των στελεχών ρωσικών εταιρειών και των ρωσικών διπλωματικών θεσμών που βρίσκονται στην Τουρκία, σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης και πνεύμα των διμερών μας σχέσεων», δήλωσε ο Πέσκοφ στους δημοσιογράφους.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία και η Τουρκία διατηρούν στενή επαφή για την κατάσταση στο Idlib σε επίπεδο προέδρων, υπουργείων άμυνας και εμπειρογνωμόνων.

Ο Πρεσβευτής της Ρωσίας στην Άγκυρα, Αλεξέι Γερκόφ, δήλωσε την Πέμπτη ότι είδε αύξηση του αντιρωσικού συναισθήματος στα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας ότι αντιμετώπισε άμεσες απειλές, εν μέσω έντονων εντάσεων στο Idlib της Συρίας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, η Τουρκία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των Ρώσων διπλωματών εν μέσω απειλών που απευθύνονται στον Ρώσο Πρέσβη στην Άγκυρα.

«Οι αρμόδιοι φορείς εφαρμόζουν όλα τα απαραίτητα μέτρα 24/7 για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια της Ρωσικής Πρεσβείας στην Άγκυρα και όλα τα προξενικά κτήρια στη χώρα μας, καθώς και των διπλωματών και των οικογενειών τους. Όλες οι ειδοποιήσεις και τα αιτήματα που υποβάλλει η ρωσική πρεσβεία στην Άγκυρα στο υπουργείο μας σχετικά με την ασφάλεια των γραφείων ή διπλωματών της, μελετώνται διεξοδικά και έγκαιρα διαβιβάζονται στις αρμόδιες υπηρεσίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Ενίσχυση της ασφάλειας στη ρωσική πρεσβεία στην Άγκυρα

Οι τουρκικές αρχές έχουν λάβει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για να προστατεύσουν τη ρωσική πρεσβεία στην Άγκυρα, αφότου ο Αλεξέι Γιέρκοφ δήλωσε ότι αντιμετώπισε απειλές στο πλαίσιο του αυξανόμενου αντιρωσικού ασθήματος στην Τουρκία σχετικά με την κλιμάκωση της βίας στη βορειοδυτική επαρχία Idlib της Συρίας, δήλωσε η εκπρόσωπος της Πρεσβείας Ιρίνα Κασίμοβα . «Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί πρόσφατα και γι ‘αυτό, κατόπιν αιτήσεώς μας, οι τουρκικές αρχές έχουν λάβει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας».

Η εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ενώ οι απειλές των social media είναι απίθανο να οδηγήσουν σε οποιαδήποτε ενέργεια, ελήφθησαν τα απαραίτητα βήματα για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στην πρεσβεία.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Μετά τις «πυρηνικές βόμβες» του Ρώσου Πρέσβη στην Τουρκία, η Άγκυρα ενισχύει την ασφάλεια σε… οτιδήποτε ρωσικό”

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s