Ιδού ο λόγος για την αιφνιδιαστική απόφαση της ΔΟΕ για επίσπευση της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας 2020.

Προ δύο ημερών, το Ολυμπία πρώτο μετέδωσε την αιφνιδιαστική απόφαση της ΔΟΕ για την επίσπευση αφής της ολυμπιακής φλόγας για το 2020. Τολμήσαμε λοιπόν, λόγω της ημερομηνίας, να πούμε ότι η απόφαση αυτή σχετιζόταν άμεσα με την λήξη της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Αυτό γιατί η αφή αποφασίστηκε να γίνει μία μόλις ημέρα πριν την λήξη της επίσημης θητείας του Προέδρου.

Σήμερα δικαιωθήκαμε πλήρως. Με μία επιστολή – πρωτοφανούς θερμότητας – της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ έγινε γνωστό ότι την πριν την αφή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα τιμηθεί με την ύψιστη τιμή του ολυμπιακού κινήματος.

Κατά την συνεδρίασή της 22ας Ιανουαρίου 2020 στην Λωζάνη, η Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε την απονομή στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο του Χρυσού Μεταλλίου της Ολυμπιακής Αξίας «για την τεράστια συμβολή του στο Ολυμπιακό Κίνημα, στις Ολυμπιακές Αξίες και στην Ολυμπιακή Κληρονομιά».

Αντιλαμβάνεστε ότι τέτοια λόγια δεν έχουν ξαναγραφτεί για έλληνα πολιτικό από την ολυμπιακή επιτροπή. Και γράφονται για έναν πρόεδρο παγκόσμιας εμβέλειας που δεν έκανε καμία υποχώρηση στις ιδέες, τα πιστεύω και το καθήκον του απέναντι στην πατρίδα.

Η απονομή της διάκρισης αυτής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο θα γίνει από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Thomas Bach, πριν από την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο.  

2 σκέψεις σχετικά με το “Ιδού ο λόγος για την αιφνιδιαστική απόφαση της ΔΟΕ για επίσπευση της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας 2020.”

  1. Ακούει άραγε κανείς εκεί έξω από τους βουλευτές που ψήφισαν ανερυθρίαστα προχθές την προδοτική αυτή αλλαγή στη προεδρία, αυτή την δεδομένη στιγμή στην για την Ελλάδα? Δεν ξέρω πιά τι να πω! Στην Κύπρο μας στενοχωρεί πολύ αυτή η εξέλιξη!

    Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s