Ο Προκόπης Παυλόπουλος μακράν ο δημοφιλέστερος πολιτικός. Ιδού οι λόγοι που δεν κατάφεραν να τον αποδομήσουν.

Εντύπωση προκαλούν τα ποσοστά δημοφιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, όχι τόσο για την αποδοχή του κόσμου η οποία είναι εμφανής και σε άλλες δημοσκοπήσεις έχει ξεπεράσει ακόμα και το 70%, αλλά επειδή τεκμηριώνεται ακόμα και στο Βήμα που αύριο φιλοξενεί δημοσκόπηση της Metron. Δηλαδή σε μία εφημερίδα που αποτελεί το προπύργιο του «αντικαραμανλισμού», που έχει πολεμήσει λυσσαλέα τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και μία εταιρεία δημοσκοπήσεων που φημίζεται για τα φειδωλά ποσοστά που δίνει σε ό,τι «καραμανλικό».

Το ποσοστό αποδοχής του Παυλόπουλου έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία εάν αναλογιστούμε οτι παρέλαβε τον θεσμό με δημοφιλία στα Τάρταρα. Και όμως, παρ’ όλες τις περιορισμένες αρμοδιότητες ήταν ο μόνος Πρόεδρος των τελευταίων δεκαετιών που όχι μόνο δεν ήταν διακοσμητικός, αλλά κόσμησε με την παρουσία του το προεδρικό μέγαρο, τον θεσμό και την πατρίδα. Και παρά την απαράδεκτη αντιμετώπιση του από την κυβέρνηση και τα προσκείμενα μέσα, παρά τα tweet της ντροπής προκειμένου να τον αποδομήσουν, δεν κατάφερα ούτε να τον ακουμπήσουν. Στα μάτια της κοινής γνώμης και του ελληνικού λαού, ο Προκόπης Παυλόπουλος παραμένει ο πρόεδρος που έβαλε τα εθνικά θέματα στην κορυφή της ατζέντας, όχι κατόπιν εορτής αλλά ως προπομπό ακόμα και στις συναντήσεις του Με τους μεγαλύτερους ηγέτες του πλανήτη. Είναι ο Πρόεδρος που έκανε την Ελλάδα επίκεντρο του παγκόσμιου γίγνεσθαι, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του νεότερου ελληνικού κράτους, επί προεδρίας του παρέλασαν από το προεδρικό μέγαρο όλοι οι ισχυροί της υφηλίου. Είναι ο Πρόεδρος με το αποδεδειγμένο παγκόσμιο κύρος, που κατάφερε να φέρει 13 ευρωπαίους προέδρους στην Ελλάδα με δική του πρωτοβουλία.

Είναι αυτός που δεν χρησιμοποίησε την ακαδημαϊκή του επάρκεια και ακτινοβολία για να εξυπηρετεί συμφέροντα, αλλά για να υπηρετήσει το έθνος σε κάθε δύσκολη στιγμή. Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι η ασπίδα απέναντι στην ανομία, είναι ο μοχλός ενεργοποίησης του διεθνούς δικαίου για την υπεράσπιση των δικαίων του έθνους. Αλλά και του λαού. Είναι αυτός που πρώτος σήκωσε ανάστημα απέναντι στην λαίλαπα των οικονομικών συμφερόντων, Βροντοφώναξε ότι ο άνθρωπος προηγείται της οικονομίας, ότι η δημοκρατία προηγείται του νομίσματος, ότι ο πολιτισμός προηγείται του συμφέροντος. Και σήμερα, οι μεγάλοι ηγέτες της Ευρώπης αποτυπώνουν και αντιγράφουν τις εκφράσεις του ως μόνη διέξοδο από την κατάρρευση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Αλλά κυρίως ο Προκόπης Παυλόπουλος σε κάθε διεθνή του παρουσία υπενθύμιζε ότι ο ελληνικός και ο Βυζαντινός πολιτισμός είναι η αρχή και η βάση του ευρωπαϊκού και του δυτικού πολιτισμού. Προσέξτε, το έλεγε στις διεθνείς του παρεμβάσεις, και όχι για να πουλήσει χάντρες στους ιθαγενείς.

Είναι λογικό λοιπόν ο Προκόπης Παυλόπουλος να εκπέμπει μία λάμψη που μιλά απευθείας στις ψυχές των τιμίων ελλήνων, μία λάμψη που προκαλεί φόβο και ανασφάλεια σε αυτούς που έχουν μάθει να κινούνται στις σκιές.

4 σκέψεις σχετικά με το “Ο Προκόπης Παυλόπουλος μακράν ο δημοφιλέστερος πολιτικός. Ιδού οι λόγοι που δεν κατάφεραν να τον αποδομήσουν.”

 1. ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΕΤΕ, ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ, ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ ΚΑΙ Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΥΠΕΡΟΨΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΤΩΝ ΓΟΝΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ, ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ, ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΟΝ ΑΣΧΕΤΗ, ΑΣΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΝΩΦΕΛΗ,
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΒΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ…
  ΒΛΕΠΕΤΕ, ΕΠΑΘΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΡΑΧΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΛΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΣΤΟΝ ΚΟΙΜΩΜΕΝΟ (ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΤΟΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΤΟΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ, ΤΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ, ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ, ΑΝΤΊ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ, ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ, ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΔΕΙΞΑΝ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ, ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥΣ, ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗ ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟ ΤΟΥΣ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ ΤΗΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑΣ: ΤΙ ΤΟΝ ΠΟΤΙΖΟΥΝ, ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ; ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΟΣ Π.Α.Ε. ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ;

  Το κακό γεράκι

  Μου αρέσει!

 2. Αυτό το πρόσωπο κύριοι κρίθηκε μη κατάλληλο για δεύτερη θητεία στο έργο που πολύ καλά και επάξια έπραξε και που για την χώρα πέρα από όσα έδωσε θα μπορούσε να δώσει πολύ περισσότερα.
  Το γιατί αυτό συμβαίνει μούγκα.
  Το νέο τρόπο που καθορίζονται οι δουλειές ουδέν σχόλιο, 261 ψήφοι παρακαλώ.
  Πως την θέλουμε αυτή την χώρα είναι το ζητούμενο, αλλά ποιος νοιάζεται, σήμερα καλά περάσαμε, αύριο , υπογεννητικότητα, χανόμαστε, γερνάμε ε και, υπάρχουν τρόποι και λύσεις για όλα.
  Προσοχή η εξουσία, η εξουσία είναι το παν, για όλα τα άλλα υπάρχουν λύσεις.
  Πως να αντιδράσεις λαέ αφού , σε θέλουν μόνιμα σε ύπνο βαθύ.

  Μου αρέσει!

 3. Λογικα θα λεγαμε οτι το ΜΗ χειρον βελτιστον…. Μπροστα στον τρομο που μου προξενει η Σακελλαροπουλου θα προτιμουσα τον Παυλοπουλο, ομως παρολο που οταν βγηκε ο Παυλοπουλος και ειμασταν ουδετεροι οι πατριωτες μεχρι να αποδειχθει προδοτης αρχικα με την προδοσία του δημοψηφισματος και κατοπιν με το ξεπουλημα της Μακεδονιας μας, τελικα νομιζω οτι οφειλω να δωσω εστω μια μικρη ευκαιρια στην νεοταξιτισσα Σακελλαροπουλου…

  Φυσικα ειμαι παντελως απαισιοδοξος καθως φανταστειτε οτι ο Παυλοπουλος βγηκε απο τους μεγαλυτερους προδοτες υπογραφοντας καθε αντισυνταγματικο και προδοτικο που του εφερε εμπρός του ο Τσιπρας… κι ωστοσο πριν εκλεγει ειμασταν ουδετεροι οι πατριωτες και τρεφαμε μερικες ψευτοελπιδες….
  Με την Σακελλαροπουλου ξερουμε ηδη οι ειναι ξεπουλημενη και την εχουμε κατηγορησει ηδη για προδοσία για την στάση της ως ξεπουλημενης δικαστου… Ειμαστε λοιπον ηδη αρνητικοι ολοι οι πατριωτες…
  Φανταστειτε λοιπον τι αισχη εχει να υπογραψει αυτη…

  Με αυτην κλεινει η τριαδα Προεδρων της Δημοκρατίας της εσχατης προδοσίας που ξεκινησε με τον Παπουλια… Ας ελπισουμε να μεινει μεχρι εδω…

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s