Αιφνιδιαστική απόφαση της ΔΟΕ για επίσπευση της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. Τι συμβαίνει;

Η αιφνιδιαστική απόφαση για επίσπευση της αφής της ολυμπιακής φλόγας κατά τουλάχιστον ένα μήνα, έχει προκαλέσει πολλές απορίες και όχι φυσικά στον χώρο του αθλητισμού. Ειδικά στην ημερομηνία που επελέγη, δηλαδή 12 Μαρτίου 2020, ίσως είναι ενδεικτική για τον λόγο της επίσπευσης.  Και αυτό προκαλεί πονοκέφαλο σε διάφορα κέντρα. Και κυβερνητικά. Όχι, δεν ισχύουν οι θεωρίες που αναπτύχθηκαν αμέσως μετά την ανακοίνωση για ανησυχία περί θερμού επεισοδίου και αλλά τέτοια. Άλλο είναι το θέμα, καθότι η 12η Μαρτίου είναι η τελευταία μέρα της προεδρικής θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Του Προέδρου με την μεγαλύτερη διεθνή ακτινοβολία εφάμιλλη με εκείνη του Κωσταντίνου Καραμανλή.  Ενός Προέδρου που υπηρέτησε επάξια το ολυμπιακό ιδεώδες, όχι φυσικά μόνο στον αθλητισμό, αλλά κυρίως στην πολιτική εφαρμογή του ως ελληνική κληρονομιά στην παγκόσμια σκηνή που ταλανίζεται επικίνδυνα. Η επίσπευση αυτή που δεν έχει ξαναγίνει τις τελευταίες δεκαετίες, πιθανότατα είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής προς τον Προκόπη Παυλόπουλο, ίσως να είναι και μία ισχυρή έκφραση αντίδρασης για τις πρόσφατες εξελίξεις που τον αφορούν. Το σίγουρο πάντως είναι ότι η κυβέρνηση δεν γνώριζε τίποτα για αυτή την απόφαση.

«Η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων «ΤΟΚΙΟ 2020», η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώνουν τις ημερομηνίες για τις τελετές Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας που θα αποτελέσουν τμήμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας «ΤΟΚΙΟ 2020».

Η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία, την πατρίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, στις 12 Μαρτίου 2020. Το ελληνικό σκέλος της Λαμπαδηδρομίας θα διαρκέσει οκτώ ημέρες, μέχρι τις 19 Μαρτίου 2020.

Κατόπιν, θα πραγματοποιηθεί η τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στους εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής «ΤΟΚΙΟ 2020», στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 19 Μαρτίου 2020.

Η Φλόγα θα ταξιδέψει στη συνέχεια για την Ιαπωνία, όπου θα φτάσει στις 20 Μαρτίου 2020 και θα εκτεθεί για έξι ημέρες στην περιοχή Tohoku και τις περιφέρειες Miyagi, Iwate και Fukushima, εις ανάμνηση του σεισμού και του τσουνάμι που έπληξαν την περιοχή τον Μάρτιο του 2011.

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία επί ιαπωνικού εδάφους θα ξεκινήσει στις 26 Μαρτίου υπό τον ήχο του μουσικού θέματος «Η Ελπίδα φωτίζει τον δρόμο μας», περιλαμβάνοντας και τις 37 περιφέρειες της Ιαπωνίας, με το στόχο να εμπνεύσει το ιαπωνικό έθνος να ενωθεί γύρω από τα μηνύματα της υποστήριξης, της αποδοχής και της αμοιβαίας ενθάρρυνσης».

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Αιφνιδιαστική απόφαση της ΔΟΕ για επίσπευση της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. Τι συμβαίνει;”

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s