Αποστρατικοποίηση των νησιών μας, περιορισμό των συνόρων μας και… σεβασμό στο διεθνές δίκαιο ζητά ο Τούρκος ΥΠΑΜ από την Ελλάδα!

«Αναμένουμε από την Ελλάδα να ενεργεί σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τις καλές σχέσεις γειτονίας»

Αναφέροντας ότι συνεχίζονται οι δραστηριότητες στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο και τη Λιβύη, καθώς και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ο Χουλουσί Ακάρ τόνισε ότι οι έρευνες διεξάγονται κατά τρόπο που σέβεται το διεθνές δίκαιο και την εδαφική ακεραιότητα των χωρών.

Ο Τούρκος δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ της σταθερότητας, της ειρήνης, του δικαίου και της δικαιοσύνης: «Πάντα λέμε ότι ποτέ δεν θα παραβιάσουμε τα δικαιώματα κανενός και το νόμο, συνεχίζουμε να είμαστε αποφασισμένοι».

Υπογραμμίζοντας ότι κάνουν όσα πρέπει να κάνουν για την επίλυση προβλημάτων στο πλαίσιο σχέσεων καλής γειτονίας στο Αιγαίο, δήλωσε:
«Όπως πάντα λέμε στις επαφές μας με τους συνομιλητές μας, δεν θα επιτρέψουμε επ’ ουδενί να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας. Δεν είναι απειλή αυτό, αλλά ούτε και αδυναμία όταν λέμε ότι είμαστε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο, ούτε στην ιστορία με χωρικά ύδατα 6 μίλια και εναέριο χώρο 10 μίλια. Με ένα τέτοιο παράδοξο γεγονός είμαστε αντιμέτωποι. Και προσπαθούν να το παρουσιάσουν στην παγκόσμια κοινή γνώμη σαν αλήθεια. Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα και το δίκιο μας σε αυτό το θέμα», τόνισε ο Χουλουσί Ακάρ κατά την επίσκεψή του στην τουρκική εταιρεία κατασκευής οπλικών συστημάτων Roketsan.

Δήλωσε ακόμη ότι ένα άλλο θέμα, είναι το καθεστώς των 23 νησιών σε μη στρατιωτικό καθεστώς που καθορίζονται από διεθνείς συμφωνίες στο Αιγαίο: «Αν και είναι νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς, 16 από αυτά έχουν εξοπλισθεί ενάντια στις συμφωνίες. Αναμένουμε από αυτούς να ενεργούν σύμφωνα με τις σχέσεις καλής γειτονίας».

Όσο για την Κύπρο; «Το ζήτημα της Κύπρου είναι εθνικό μας θέμα. Ό,τι έπρεπε να κάνουμε εκεί, το έχουμε κάνει μέχρι στιγμής και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε το δίκαιο τόσο των δικών μας όσο και των Κυπρίων αδελφών μας… Είναι η πιο ειλικρινής επιθυμία μας να επιλύσουμε το πρόβλημα με ειρηνικές μεθόδους, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου που βασίζεται στο δίκαιο».

Για το μνημόνιο με την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης και τις ελληνικές αντιδράσεις, ο Τούρκος ΥΠΑΜ σχολίασε: «Ο σύμμαχος μας στο ΝΑΤΟ, ο γείτονάς μας, η Ελλάδα, θέλει να γίνουν τα πάντα όπως αυτή επιθυμεί. Υπάρχουν κανόνες, διαδικασίες, διεθνές δίκαιο. Δεν θα γίνουν όλα όπως θέλετε», είπε.

https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/2312020-76103

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Αποστρατικοποίηση των νησιών μας, περιορισμό των συνόρων μας και… σεβασμό στο διεθνές δίκαιο ζητά ο Τούρκος ΥΠΑΜ από την Ελλάδα!”

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s