Άρης Μαλιαγρός – Ο κύριος με το μονόκλ

Ο Άρης Μαλιαγρός (συχνά και Άρης Μαλλιαγρός) (17 Αυγούστου 1895 Αργοστόλι -18 Δεκεμβρίου 1984) ήταν τενόρος και ηθοποιός, ο οποίος διακρίθηκε σε ρόλους αριστοκράτη, όπως ο Γιώργος Γαβριηλίδης και ο Χρήστος Τσαγανέας.

Ήταν γνωστός παλιά και ως ο κύριος με το μονόκλ.

Γεννήθηκε στην Κεφαλλονιά. Σπούδασε μουσική στο Ωδείο Λότνερ και στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο στο Φιόρο του Λεβάντε (1914). Στη συνέχεια έπαιξε στα έργα: Χριστινάκι (1916), Σοκολατένιος στρατιώτης (1918 – 19), Μπατερφλάι, Τραβιάτα (1919 – 1920), Βαφτιστικός (1920 – 1921), Κοντέσα του χορού (1922), Αρχοντοχωριάτης, Κατά φαντασίαν ασθενής, Μισάνθρωπος, Φιλάργυρος, Τρικυμία, Άμλετ, Βασιλιάς Ληρ, Έμπορος της Βενετίας, Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι, Κυμβελίνος, Εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ, Φυντανάκι, Αρραβωνιάσματα, Πειρασμός, Βαβυλωνία κ.ά.

Το 1950 εμφανίστηκε με την «Ελληνική Σκηνή» και από το 1951 στο Εθνικό Θέατρο στα έργα: Αντίζηλοι, Ερωτικά παιχνίδια, Αστέρι της Σεβίλης, Τα λάθη μιας νύχτας, Δύσκολος, Αχαρνής, Φιλάργυρος, Το τραγούδι της κούνιας, Η ηδονή της τιμιότητας κ.ά.

Φιλμογραφία

Η αλίκη δικτάτωρ (1972)… πρώην βουλευτής
Η Ρένα είναι οφσάιντ (1972) …. πρόεδρος Κοκκιναϊκού
Επαναστάτης ποπολάρος (1971) …. κόντε Τσεζάρε Ροζάρο
Επιχείρησις Απόλλων (1968) …. πρέσβης
Κάτι κουρασμένα παλικάρια (1967) …. Αργύρης Λουμπάκης
Η κόρη μου η ψεύτρα (1967) …. Κεραλής
Οι θαλασσιές οι χάντρες (1967) …. Σωκράτης Κανιάτογλου
Άνθρωπος για όλες τις δουλειές (1966)… παππούς
Ντάμα σπαθί (1966) …. γιατρός
Διπλοπενιές (1966)
Η γυναίκα μου τρελάθηκε (1966) …. Τέλης
Ο καμπούρης (1966)
Ο ξυπόλυτος πρίγκηψ (1966) …. Ιάκωβος
Μοντέρνα Σταχτοπούτα (1965) …. Τριάντης
Ο ουρανοκατέβατος (1965) …. Άλκης Χατζηαμπέογλου, χαρτοκλέφτης
Αν έχεις τύχη (1964)… πρόξενος Αυστραλίας
Το δόλωμα (1964)
Ο εμίρης και ο κακομοίρης (1964)… πρόξενος
Η βίλα των οργίων (1964) …. Χριστόφορος Τσιμισκής
Τρίτη και 13 (1963) …. Λεωνίδας Μασουρίδης
Ο γαμπρός μου ο δικηγόρος (1962) …. Μαυρουλέας
Οι γυναίκες θέλουν ξύλο (1962)
Ζήτω η τρέλα (1962)
Οι 900 της Μαρίνας (1961) …. Σπύρος Δαλέγκος
Ενώ σφύριζε το τρένο (1961)
Οι χαραμοφάηδες (1961) …. Λέανδρος
Φίλησέ με, Μαρίτσα (1930)
Ανήφορος του Γολγοθά (1917)

Για τις θεατρικές παραστάσεις στις οποίες συμμετείχε κλικ ΕΔΩ

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s