Ο Prem Watsa, η Eurobank και το καράβι στην Βενεζουέλα.

Σε περίοδο κρίσης και περιορισμένου τραπεζικού δανεισμού, υπάρχουν ακόμα κάποιοι που μπορούν και σηκώνουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να κάνουν τις δουλειές τους. Απλά η έγκριση είναι πολύ πιο δύσκολη και οπωσδήποτε δεν μπορεί να μην είναι εις γνώση του μετόχου. Όπως είχαμε δει και στην περίπτωση της Proton επί εποχής Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Δεν μπορεί δηλαδή λ.χ. η κυρία Μαργέλου ή άλλο τοπικό στέλεχος να δανειοδοτήσει με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ένα πλοίο και αυτό να μην είναι εις γνώσιν του κυρίου μετόχου. Για να μην πούμε ότι τις περισσότερες φορές είναι εντολή του ίδιου του μετόχου, και όχι αυτόνομη πρωτοβουλία ενός στελέχους

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας λοιπόν, το Crude Oil τάνκερ, εν ονόματι «Respect», είναι ελληνικής ιδιοκτησίας γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας. Το τάνκερ αυτό έχει χρηματοδοτηθεί με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από την Eurobank. Προσέξτε, όχι από κάποιο άλλο πιστωτικό ίδρυμα του Watsa, αλλά από την Eurobank. Θεωρούμε αδύνατον λοιπόν με έχει γίνει αυτή η χρηματοδότηση ερήμην του βασικού μετόχου Prem Watsa.

Όμως, θεωρούμε αδύνατο να μην γνωρίζουν ακριβώς τις κινήσεις του πλοίου, το οποίο φορτώνει πετρέλαιο, καθώς αυτές είναι εμφανείς και προσβάσιμες σε όλους. Όπως για παράδειγμα το ότι το πλοίο φαίνεται να φορτώσει ανοιχτά της Βενεζουέλας. Η Βενεζουέλα που να υπενθυμίσουμε υπόκειται σε αυστηρό εμπάργκο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικά για τα προϊόντα πετρελαίου.

Φυσικά δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν το οποιοδήποτε πλοίο παραβίασε το εμπάργκο, χωρίς να έχουμε την φορτωτική. Αλλά όπως και να έχει, το ποσό με το οποίο χρηματοδοτεί ο Watsa το συγκεκριμένο πλοίο, το είδος του πλοίου και η τοποθεσία, σίγουρα γεννούν ερωτηματικά. 

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ο Prem Watsa, η Eurobank και το καράβι στην Βενεζουέλα.”

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s