Στραγγαλισμός του Documento: Κύριε Μητσοτάκη, ο ολοκληρωτισμός στην Ελλάδα είναι συνώνυμο της εθνικής καταστροφής.

Άλλο ένα κρούσμα που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι όντως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση με ανοίκεια μέσα προκειμένου να εξαφανίσει την εκδοτική προσπάθεια του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη. Που Βαξεβάνη για τον οποίον αναφέρθηκε ονομαστικά και με έναν πραγματικό διθύραμβο ο αείμνηστος πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στο πρόσφατο βιβλίο του.

Η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, όχι μόνο για τον δημοσιογράφο, την εφημερίδα και τους εργαζόμενους σε αυτή. Είναι επικίνδυνη για την δημοκρατία αλλά και την ίδια την Ελλάδα. Αλίμονο σε μία κυβέρνηση, που μετατρέπει τον βασικό πυλώνα δημιουργικής κριτικής – άρα και βελτίωσης της – σε αυλή.

Ειδικά η περίπτωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχει στο πλευρό της το σύνολο των συστημικών μέσων ενημέρωσης, άρα δεν κινδυνεύει από δολιοφθορά, όπως οι κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή και του Αλέξη Τσίπρα, να προσπαθεί να φιμώσει μία φωνή, ένα μέσο που την αντιπολιτεύεται. Απεμπολεί έτσι ένα βασικό εργαλείο χρηστής διακυβέρνησης. Ένα εργαλείο απαραίτητο, όσο απαραίτητο είναι το όντιτινγκ, η ομάδα ελέγχου δηλαδή, σε κάθε μεγάλη επιχείρηση.

Αλίμονο σε μία επιχείρηση η οποία λειτουργεί ανεξέλεγκτη. Αλίμονο σε μία κυβέρνηση η οποία έχει την απόλυτη εξουσία, σε επίπεδο ολοκληρωτισμού. Ειδικά για την Ελλάδα κύριε Μητσοτάκη, ο ολοκληρωτισμός είναι συνώνυμο της εθνικής καταστροφής. Όλες οι εθνικές καταστροφές ήρθαν ως απόρροια ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος.

Ειδικά αυτές τις στιγμές όπου η πατρίδα βάλλεται πανταχόθεν και η Τουρκία ετοιμάζει πολυδιάστατη επίθεση, είναι αδιανόητο να συμπεριφέρεστε όπως ο Κώστας Σημίτης. Διότι όλοι θυμόμαστε την προσπάθεια του Κώστα Σημίτη να εξαφανίσει κάθε αντιπολιτευόμενη φωνή. Τις άθλιες μεθοδεύσεις που χρησιμοποίησε, τον εξανδραποδισμό και την εξαγορά κάθε φωνής που του ασκούσε κριτική. Και ήλθαν τα Ίμια, η ουσιαστική διχοτόμηση του Αιγαίου με τις επαίσχυντες συμφωνίες Ελσίνκι και Μαδρίτης.

Σήμερα κύριε Μητσοτάκη η Τουρκία ετοιμάζει την τελική της επίθεση. Και η Ελλάδα θα αντισταθεί μόνο εάν έχει μία κυβέρνηση όλων των ελλήνων και όχι μία κυβέρνηση που παραπέμπει στις τελευταίες ημέρες της Βαβυλώνας. Όπου σύσσωμη η αυλή υμνούσε τον αυτοκράτορα, ενώ οι βάρβαροι ήταν προ των πυλών.

Άλλωστε δεν βρισκόμαστε πλέον σε προεκλογική περίοδο. Είστε αυτοδύναμος και πανίσχυρος. Εκμεταλλευτείτε αυτή την ισχύ για να υπερασπίσετε την Ελλάδα. Όχι την εξουσία.

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s