ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η Ρωσία στέλνει στρατιωτική βοήθεια στους Κούρδους του YPG!

Νοέμβριος 6, 2019. 21:18
Ροτζάβα (Βόρεια Συρία)
Σύμφωνα με τοπικές πηγές, η στρατιωτική βάση που χρησιμοποιούνταν από κοινού από Κουρδικές Ομάδες Λαϊκής Προστασίας (YPG) και τις αμερικανικές δυνάμεις κοντά στην πόλη Άιν Ίσα, χρησιμοποιείται τώρα από τους Ρώσους μετά την αποχώρηση των Αμερικανών.
Η Ρωσία και το YPG άρχισαν να χρησιμοποιούν  από χθες, από κοινού, την στρατιωτική βάση και συγχρόνως οι ρωσικές δυνάμεις έστειλαν με στρατιωτική συνοδεία 40 φορτηγά με όπλα και υλικοτεχνική υποστήριξη που παραδόθηκαν στο YPG.

Η Τουρκία, στις 9 Οκτωβρίου, εισέβαλε στη βορειοανατολική Συρία, τότε οι αμερικανικές δυνάμεις αποχώρησαν από την περιοχή, ενώ το YPGαποφάσισε να συνεργασθεί με τη Ρωσία και την κυβέρνηση του Άσαντ.

Όπως σημειώνεται, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το YPG, η Ρωσία αναμένεται να συνεχίσει τη στρατιωτική βοήθεια που παρείχαν προηγούμενα οι Ηνωμένες Πολιτείες.


«Είναι ζήτημα περιέργειας για το πως θα αντιδράσει η Τουρκία, στην στρατιωτική βοήθεια προς τους Κούρδους από τη Ρωσία», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται σε αρκετά τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s