Αντιμιλιταριστές και πουρκουάδες.

Συνεχίζεται η συζήτηση για το αίσχος της Νέας Φιλαδέλφειας, που κάποιοι προσπαθούν να του προσδώσουν ιδεολογικά χαρακτηριστικά για να το αιτιολογήσουν. Φυσικά και έχει ιδεολογικά χαρακτηριστικά αυτή η πράξη. Βαθιά ιδεολογικά χαρακτηριστικά, που τα έχουμε δει πολλάκις στην ιστορία. Τα χαρακτηριστικά του δοσίλογου, του πουρκουά, ενίοτε και του πράκτορα των φασιστών που λειτουργούσε ως δούρειος ίππος για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του εισβολέα.

Αντιμιλιταριστικό πάντως δεν το λες. Όχι, όταν έχεις απέναντί τις ηρωίδες Κούρδισσες, που πειθαρχημένα αντιστέκονται σε μία πανίσχυρη μιλιταριστική μηχανή. Σε μία δολοφονική στρατιωτική μηχανή όπως αυτή του Χίτλερ. Όπως τότε που αντιστάθηκαν οι ηρωίδες αντάρτισσες και αντάρτες, έτσι και σήμερα αυτές οι γυναίκες αποτελούν ζωντανό παράδειγμα ηρωισμού και πραγματικής σύγκρουσης με τον μιλιταρισμό.

Μόνο αυτές οι γυναίκες μπορούν να εκτιμήσουν την αξία της ειρήνης, διότι μεγάλωσαν σκλάβες και διωκόμενες. Μόνο αυτές οι γυναίκες μπορούν πραγματικά να εκτιμήσουν την αξία της ανθρώπινης ζωής, γιατί ουδέποτε υπήρξαν βολεμένες. Διότι ουδείς θυσιάστηκε για αυτές, ώστε αυτές να φιλοσοφούν ανέξοδα πάνω στο αίμα των προγόνων τους. Οι ίδιες θυσιάζονται για την ζωή τους, για την ελευθερία, για τα παιδιά και τους γέροντες.

Στον αντίποδα, έχουμε τα «κορίτσια της Φιλαδέλφειας», που προφανώς νομίζουν ότι οι γυναίκες της εθνικής αντίστασης πήγαν στο μέτωπο επειδή ήταν μιλιταριστριες ή δεν είχαν τίποτα καλύτερο να κάνουν. Που προφανώς θεωρούν ότι τα συνομήλικα τους κορίτσια από το Κουρδιστάν επέλεξαν να κομματιάζονται από τα τουρκικά κτήνη, αντί να πάνε σε μια θεατρική σχολή ή στο μπαλέτο…

Δεν ξέρουμε για το οικείο τους περιβάλλον, πάντως κτήνη όπως ο Ερντογάν τρίβουν τα χέρια τους για τέτοιους ακτιβισμούς. Εάν δεν έχουν βάλει και οι ίδιοι το χεράκι τους.

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s