Τελικά δεν ήταν έτοιμοι.. από καιρό! 

του Νίκου Νικολόπουλου

προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος 

Εξακολουθεί η Κυβέρνηση Μητσοτάκη να καμώνεται και να κορδώνεται ότι ήρθε έτοιμη, με έτοιμες λύσεις για τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα που άφησε πίσω της η προηγούμενη. Περνούν οι μέρες,  οι εβδομάδες και οι πρώτοι μήνες του μέλιτος και αποδεικνύεται ότι δεν  είχαν ουσιαστικό αντίκρισμα, οι σχετικές διαφημιστικές πομφόλυγες. Οι προβλέψεις του προϋπολογισμού έβαλαν την ταφόπλακα, κάθε ελπιδοφόρου ονείρου και σβήνουν   οι προσδοκίες η μία πίσω από την άλλη όσο περνά ο καιρός και τα προβλήματα απαιτούν ξεροκέφαλα λύσεις . 

Η ανάπτυξη δεν θα έρθει ούτε τον επόμενο χρόνο και δυστυχώς αποτυπώνεται με τα νούμερα σε αντίστοιχους κωδικούς, όλα θα είναι ίσως και λίγο χειρότερα. Πάει πέταξε το 4% ανάπτυξη που υποσχόταν ο Κ. Μητσοτάκης, θα πάει δεν θα πάει στο 2.8% .. Το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων  το κουτσούρεψε και το χαμήλωσε στα 600 εκ. ευρώ. 

Επενδύσεις καούμε και θα ακούμε.. αλλά επενδύσεις δεν θα βλέπουμε πλην κάποιων που έρχονται από την παλιά εποχή όπως το ΕΛΛΗΝΙΚΟ, τα ενεργειακά και κάποια τουριστικά. 

Και σαν να μην φτάνουν αυτά, τώρα άρχισαν και καθημερινά μας ξεφουρνίζουν την μία υπαναχώρηση πίσω από την άλλη, από όσα έταξαν όχι μόνο προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά. Η μείωση για παράδειγμα του ΕΝΦΙΑ για το 2020, όπως είπε στην ΕΡΤ ο Υπουργός Οικονομικών Χρ.  Σταικούρας  δεν θα υπάρξει, παρά την Πρωθυπουργική δέσμευση, γιατί δημιούργησαν ήδη την πρώτη μεγάλη μαύρη τρύπα… και αυτό το δημοσιονομικό κενό των800 εκ ευρώ είναι δικό τους … που όμως εμείς οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πληρώσουμε. Οι νοικοκυραίοι, με  τα άσπρα κολάρα και τις γραβάτες μάνι – μάνι μας φέσωσαν 800 εκ. ευρώ! 

Αλλά μήπως ήταν έτοιμη  για την ΔΕΗ; Εκτός και αν πράγματι οι αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος και η καταβύθιση στο σκοτάδι, τώρα 3000 οικογενειών, και οσονούπω  ακόμα 50000 είναι λύση ΧΑΡΒΑΡΝΤ. 

Στην υγεία, εκτός από τις επιτόπιες εμφανίσεις στα Νοσοκομεία για τις ανάγκες των τηλεοπτικών εκπομπών, άνοιξαν οι κλειστέ μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ)  ή μήπως οι κλειστές κλινικές;

Στα μεγάλα έργα; Πίσω ολοταχώς… ΟΛΥΜΠΙΑ Οδός, νέα σιδηροδρομική γραμμή μέχρι την Πάτρα, μετρό Θεσσαλονίκης και η Κυβέρνηση  με τις έτοιμες λύσεις τώρα τα πάει όλα πίσω, αφού διατείνεται ότι θέλει ΤΩΡΑ να μελετήσει και πάλι την ολοκλήρωση έργων που έχουν μελετηθεί, έχουν ήδη ξεκινήσει και όμως οι «πολύφωτοι»  νέοι πολιτικοί αστέρες τώρα και όχι προεκλογικά τα ξαναδιαπραγματεύονται …. Αλήθεια με ποιους.. με τους δικούς τους εργολάβους.., μήπως με τους γνωστούς παλιούς νταβατζήδες που έλεγε και ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής;

Η σιωπή και η ανοχή θα μας οδηγήσει στα πολύ χειρότερα, στα ανεπανόρθωτα, όπως συνέβη και στο πρόσφατο παρελθόν με τα ίδια πρόσωπα που ήταν τότε οι βασικοί υπουργοί – πρωταγωνιστές – στυλοβάτες της Κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου… 

\Οι άριστοι, οι σοβαροί και συγκροτημένοι που σκόρπισαν τον όλεθρο.

Οι υπαναχωρήσεις της Κυβέρνησης Μητσοτάκη από τις προεκλογικές και μετεκλογικές υποσχέσεις, από τα μείζονα εθνικά θέματα – Συμφωνία Πρεσπών, Μεταναστευτικό,  συνεκμετάλλευση ορυκτού πλούτου μέχρι και τα εργασιακά και τα κοινωνικά ζητήματα. 

Τραγικές θα είναι, όπως δείχνει ο προϋπολογισμός, που μόλις κατετέθη όχι μόνο για τις παροχές που αντί να βελτιωθούν , θα καταργούνται όπως 13η σύνταξη κλπ, αλλά και για τα νέα οικονομικά βάρη που φέρνει, υπό την δαμόκλεια σπάθη των δανειστών,  που ήδη έδωσαν δικό τους τελεσίγραφο… τέρμα στα «δίφραγκα» που λέγαμε όταν ήμασταν πιτσιρικάδες…  Τα κεφάλια μέσα. 

Δεν είναι δυνατόν όμως εμείς να σκύψουμε το κεφάλι, δεν είναι δυνατόν να παραιτηθούμε από την ζωή και τα όνειρα… Ήρθε ο καιρός πιο γρήγορα, από ότι φανταζόταν και πίστευαν κάποιοι βολεμένοι, που αντιλαμβάνονται και συνειδητοποιούν οι Έλληνες πατριώτες του δημοκρατικού τόξου που διέπονται από συναντίληψη και κοινή αίσθηση του καθήκοντος και του συμφέροντος να ανταμώσουμε για να μην επιτρέψουμε στους «μουσαφίρηδες της πολιτικής» να εκτελέσουν συμβόλαια – που μόνον οι συμβαλλόμενοι γνωρίζουν στην πλάτη του Ελληνικού λαού. 

 

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s