Τριγμοί στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και αλληλοκατηγορίες κορυφαίων στελεχών για τους έξι αποστάτες της ψηφοφορίας για την προανακριτική

Την εικόνα από τα άδεια βουλευτικά έδρανα που προβλημάτισε τον Μητσοτάκη ήρθαν να συμπληρώσουν οι αλληλοκατηγορίες κορυφαίων στελεχών για τους έξι αποστάτες που έσπασαν την κομματική γραμμή στη μυστική ψηφοφορία για παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου στην προανακριτική.

Το ΚΙΝΑΛ ξεκαθάρισε οτι δεν καταψήφισε, ρίχνοντας το μπαλάκι στην πλευρά της ΝΔ. Κι όπως φαίνεται κάποιοι τσίμπησαν, αφού άρχισε η φαγωμάρα και η καχυποψία για το ποιοι είναι οι πιθανοί αποστάτες μεταξύ κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών.

Με δεδομένο ότι την πρόταση της ΝΔ ψήφισαν τελικά 173, ενώ ΝΔ και ΚΙΝΑΛ διαθέτουν αθροιστικά 180 τη στιγμή που απουσίαζε μόνο ένας νεοδημοκράτης βουλευτής. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει 86 βουλευτές (και ήταν μόνο αυτός στην αίθουσα από την αντιπολίτευση, καθώς τα υπόλοιπα κόμματα είχαν αποχωρήσει), εκ των οποίων απουσίαζαν τέσσερις και τελικά την πρόταση της ΝΔ καταψήφισαν 83 βουλευτές.

Επομένως οι αποστάτες ηταν συνολικά έξι.

Κι επειδή κάποιοι από τη ΝΔ έσπευσαν να καθησυχάσουν οτι η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ είναι «μπετόν αρμέ», ας ψαχτούν καλύτερα μήπως το οικοδόμημα στηρίζεται σε σάπια σίδερα…

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s