Τινάζει στον αέρα το ΚΙΝΑΛ και την ελλιπή Φωφη ο Γερουλάνος.

Ο Παύλος Γερουλάνος βρέθηκε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» του ΣΚΑΪ και όταν ο Δημήτρης Καμπουράκης τού ζήτησε ποια ιδιότητα θα ήθελε να γραφτεί δίπλα από το…όνομά του εκείνος απάντησε «Πασόκος», δίνοντας το στίγμα της συζήτησης που θα ακολουθούσε.

«Τα σύμβολα αρχίζουν να έχουν αξία αφότου έχεις εκδηλώσει ποιο είναι το όραμά σου για τη χώρα. Αν δεν το έχεις αυτό, τα σύμβολα μπορούν να οδηγήσουν στο κενό. Γι’ αυτό και μία αφίσα μπορεί να οδηγήσει σε τόσο ντόρο», σχολίασε ο Παύλος Γερουλάνος και συνέχισε μιλώντας για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κεντροαριστερά. «Η κινητικότητα στην κεντροαριστερά δείχνει μία έλλειψη άγκυρας, μιας σταθεράς».

«Όσο πέρασε ο χρόνος και δεν επικαιροποιήσαμε τις αρχές και τις αξίες μας, ή μάλλον τις θέσεις και τις προτάσεις μας, τόσο πιο πολύ αποκόπηκε η όποια πολιτική καριέρα από το όραμα», τόνισε ο κ. Γερουλάνος και σημείωσε ότι το όραμα της κεντροαριστεράς ήταν πάντα να χτιστεί μία μεσαία τάξη στην Ελλάδα,«από εκεί ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ. Ο Μητσοτάκης το έχει πιάσει, αλλά δεν μπορείς σε μία κοινωνία που δεν έχει ασφάλεια να φτιάξει μία νέα μεσαία τάξη».

Ο Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στους δημοσιογράφους της εκπομπής επεσήμανε τα αναγκαία βήματα που πρέπει να γίνουν στην κεντροαριστερά. «Πρέπει να επικαιροποιήσουμε τη στρατηγική μας, να κοινοποιήσουμε στον κόσμο το σχέδιο μας για τη χώρα και να αλλάξουμε το Καταστατικό μας, έτσι ώστε να είναι πραγματικά σύγχρονο κόμμα. Εγώ μιλάω για το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ επιλέγει να είναι μέρος του ΚΙΝΑΛ, αλλά αν δεν έχεις τη βάση σου δυνατή, η ομπρέλα δεν μπορεί να ανοίξει»

Και θέλησε να εξηγήσει: «Για την κεντροαριστερά όραμα έχει εκφράσει μόνο το ΠΑΣΟΚ. Είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης. Δεν λέω ότι το ΚΙΝΑΛ πρέπει να διαλυθεί ή ότι πρέπει η κα Γεννηματά να φύγει από την αρχηγία. Αυτό που λέω είναι «ελάτε να χτίσουμε ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ».»

Ο Παύλος Γερουλάνος σημείωσε ότι η εκλογή του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να γίνει από τη βάση. «Χρειαζόμαστε ένα δημοκρατικό συνέδριο ΠΑΣΟΚ που θα αποφασίσει διαδικασίες βάσης».

«Όταν θες να κάνεις κάτι στην πολιτική ξεκινάς με τις θέσεις και τις αξίες, πηγαίνεις στα πρόσωπα που μπορούν να τις εκφράσουν και μετά κοιτάς τα λογότυπα. Δεν αλλάζεις τα λογότυπα και στέλνεις τα ίδια πρόσωπα να λένε τα ίδια πράγματα. Άρα, εγώ έχω πει ότι τα λογότυπα είναι κάτι που θα συζητήσουμε στο τέλος μιας διαδικασίας», κατέληξε ο Παύλος Γερουλάνος…

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s