Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

Η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα (World Lymphoma Awareness Day) καθιερώθηκε το 2004, με πρωτοβουλία του Συνασπισμού κατά του Λεμφώματος (Lymphoma Coalitiom), ενός διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού, που περιλαμβάνει στις τάξεις του 49 σωματεία πασχόντων από λέμφωμα από 36 χώρες.

Το λέμφωμα είναι ένα είδος καρκίνου των λεμφοκυττάρων, που διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην ανοσία του ανθρώπινου οργανισμού. Αν η νόσος διαγνωστεί σε πρώιμο στάδιο, το 75% – 95% των ασθενών θεραπεύονται. Παρόλα αυτά, η διάγνωση του λεμφώματος είναι δύσκολη, διότι τα συμπτώματά του είναι συνηθισμένα και συχνά παραβλέπονται.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 15 Σεπτεμβρίου.

Τα μικρά πράγματα οικοδομούν την εμπιστοσύνη: Για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης Λεμφώματος 2019, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο καλούνται να κάνουν κάτι μικρό για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του δέντρου εμπιστοσύνης.

Οι ασθενείς, οι φροντιστές, οι επαγγελματίες υγείας και τα άτομα που ενδιαφέρονται για το λέμφωμα καλούνται να μοιραστούν μία πληροφορία σχετικά με το λέμφωμα στο Twitter, το Instagram και το Facebook χρησιμοποιώντας το #WLAD2019. Για το Facebook, επισκεφτείτε τη σελίδα του Συνασπισμού Λεμφώματος @lymphomacoalition και δημοσιεύστε την πληροφορία σας απευθείας εκεί.

Με κάθε πληροφορία που μοιράζεται ένα φύλλο προστίθεται στο δέντρο εμπιστοσύνης, οικοδομώντας δύναμη και υποστήριξη για τους ανθρώπους που ζουν με λεμφώματα.

https://cll.gr/index.php

sansimera

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s