Λέρος: Αυτοί είναι οι δράστες της κλοπής στρατιωτικού υλικού.

Οι αρμόδιες Αρχές που έχουν αναλάβει την έρευνα για την κλοπή στρατιωτικού οπλισμούαπό τη Λέρο βρίσκονται πολύ κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κατάφερε να εντοπίσει και έχει στη διάθεση της τα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Πρόκειται, μάλιστα, για άτομα τα οποία διέθεταν τους απαραίτητους κωδικούς για την είσοδό τους στη σχετική αίθουσα που φυλασσόταν ο οπλισμός.

Σύμφωνα με τον skai.gr, πρόκειται για ένα πρώην αποθηκάριο ο οποίος πήρε μετάθεση αμέσως μετά τη Λέρο για περιοχή της Βόρειας Ελλάδας καθώς και για δύο πρώην ΟΥΚάδες(έχουν αποστρατευθεί). Μάλιστα, φέρεται να υπάρχει και διαθέσιμο βιντεοληπτικό υλικό από τη στιγμή της κλοπής μέρους των όπλων.

Σημειώνεται, μάλιστα, πως στην τελευταία έρευνα που έγινε στην αποθήκη τον περασμένο Σεπτέμβριο, δεν έλειπε κανένα υλικό, επομένως το διάστημα το οποίο θα ερευνηθεί για την κλοπή του οπλισμού έχει περιοριστεί.

Το ΓΕΝ διαψεύδει την κλοπή 140 ναρκών

 

Σε διάψευση δημοσιευμάτων που θέλουν να έχουν κλαπεί 140 νάρκες από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) προχώρησε με ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ).

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση «τα δημοσιεύματα είναι αναληθή και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Επιπρόσθετα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το Πολεμικό Ναυτικό δεν διαθέτει στο οπλοστάσιό του στρατιωτικό υλικό που αντίκειται σε διεθνείς συνθήκες – συμφωνίες. Τέλος, επισημαίνεται ότι είναι σε εξέλιξη η προανάκριση από τις καθ’ ύλην αρμόδιες στρατιωτικές και αστυνομικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, είχε διαπιστωθεί η απώλεια 2 αντιαρματικών όπλων, άγνωστου αριθμού αμυντικών χειροβομβίδων, οπλοβομβίδων κατά προσωπικού αλλά και αντιαρματικών, εκρηκτικών υλών και ποσότητας βραδύκαυστου φιτιλιού.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s