Από την Πόλη έρχεται …με τα πόδια στο γήπεδο της ΑΕΚ ο δρομέας Γιώργος Ζαχαριάδης.

Με ξεχωριστή υπερηφάνεια ο φλογερός ακτιβιστής της ιστορικής συνείδησης Γιώργος Ζαχαριάδης ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης 4 Σεπτεμβρίου από την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης να τρέξει μέχρι το ανεγειρόμενο γήπεδο «Αγιά Σοφιά» της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης το βράδυ της Παρασκευής 6 Σεπτεμβρίου 2019 αφού διήνυσε 260 χιλιόμετρα σε τουρκικό έδαφοςπέρασε τα ελληνικά σύνορα και διανυκτέρευσε στο Συνοριακό Σταθμό των Κήπων του Έβρου.

Μάλιστα αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από την τουρκική αστυνομία η οποία -όχι μόνο τον παρακολουθούσε σ’ όλη τη διαδρομή κατά πόδας- αλλά και τον προσήγαγε μάλιστα για υποτιθέμενη εξακρίβωση στοιχείων.

Ο γνωστός ως Τεμόν ΑΕΚ δρομέας μεγάλων αποστάσεων επέλεξε σημειολογικά το μήνα Σεπτέμβριο (που παραπέμπει σε μνήμες των Μικρασιατών Προσφύγων, των Σεπτεμβριανών του 1955 στην Πόλη και του Ποντιακού Ελληνισμού) για το νέο σπουδαίο εγχείρημά του.

Με ανακοίνωση της η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ στοιχίζεται σε αυτή τη συμβολική αναρρίπιση μνήμης, με έμφαση στο ότι η ΑΕΚ επί 95 χρόνια υπερασπίζεται ως κύριος αθλητικός εκφραστής της προσφυγιάς τις αξίες και την κουλτούρα της. Ο Γιώργος Ζαχαριάδης, που είναι και ιδρυτικό μέλος της Λέσχης, ανέκαθεν τιμούσε τα λαμπρά Σύμβολα (ας υπενθυμίσουμε ότι το 2015 έτρεξε από την Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο μέχρι την Παναγία Σουμελά στον Πόντο,ενώ συμμετείχε και στο Σπάρταθλον, στον Ευχίδειο, στον Φειδιππίδειο, σε μαραθώνιους κ.α.)

Η απόσταση θα καλυφθεί σε πολλές ημέρες και σε κάθε περιοχή θα συνεπικουρείται από εθελοντές Ενωσίτες που τιμητικά προσφέρθηκαν. Στη Νέα Φιλαδέλφεια θα γίνει μια σεμνή τελετή για την άφιξη, με εύλογους τους συμβολικούς συνειρμούς.

Έτσι προσφέρεται ακόμη μια συγκινητική μέθεξη που ταιριάζει στο απαράμιλλο κάλλος της 95χρονης ιστορίας της ΑΕΚ.

Πηγη: adiakritos.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s