Το προσφυγικό έγινε video game (βίντεο)

Ο Αμπντουλάχ Καράμ είναι Σύρος πρόσφυγας. Εγκατέλειψε την χώρα του το 2014. Κατόρθωσε να φτάσει στην Αυστρία, όπου και ζει. Τα όσα πέρασε μέχρι να φτάσει στην Ευρώπη, έγιναν Video Game.

«Έχω αντιμετωπίσει νάρκες και στρατιώτες. Με έχουν πυροβολήσει, έτρεξα για να γλιτώσω. Όμως για μένα ήταν η ζωή μου και όχι για απόφαση που παίρνεις από τον καναπέ σου» δήλωσε ο Αμπντουλάχ Καρά.

Στη Βιέννη ο Καράμ γνώρισε τον Χομπμέιερ και αποφάσισαν να δημιουργήσουν αυτό το ηλεκτρονικό παιχνίδι. Στόχος τους είναι να δείξουν στους χρήστες τις φοβερές κακουχίες που περνούν οι πρόσφυγες στην προσπάθεια τους να βρουν μια καλύτερη ζωή.

.

.

«Στην αρχή δεν είναι τόσο προφανές ότι μιλάμε για πρόσφυγες. Αλλά αργότερα όταν συναντάς τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κάτι σου επιτίθενται, τότε καταλαβαίνεις ότι είναι μια απαίσια υπόθεση» δήλωσε ο σχεδιαστής video games, Γκέοργκ Χομπμέϊερ.

Οι δύο δημιουργοί ελπίζουν πως θα βρουν χρηματοδότηση και έτσι θα μπορέσουν να εκδώσουν μια νέα, πιο εξελιγμένη εκδοχή του παιχνιδιού.

.

.
euronews

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s