Ολονύχτια μάχη σε δύο πύρινα μέτωπα: Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία στη Σάμο. Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στα Κύθηρα.

Ολονύχτια μάχη έδωσαν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις δύο πυρκαγιές, που μαίνονται από χθες, στη Σάμο και στα Κύθηρα.
Με το πρώτο φως της ημέρας, τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν τις ρίψεις του νερού, ενώ η εικόνα από την εξέλιξη και των δύο πυρκαγιών είναι καλύτερη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Στη Σάμο εκκενώθηκαν ξενοδοχεία
Η φωτιά στο Πυθαγόρειο Σάμο, που ξέσπασε λίγο μετά τις 5 μμ του Σαββάτου, βρίσκεται σε εξέλιξη. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, αποτελούμενες από 38 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα -πρόκειται για τις δυνάμεις του νησιού.

Συνδράμουν επίσης αρκετά εθελοντικά οχήματα και βυτιοφόρα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις δύο ελικόπτερα.
Η πυρκαγιά έφθασε πολύ κοντά σε σπίτια και ξενοδοχειακές μονάδες χωρίς ευτυχώς, να υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τελικά εκκενώθηκαν τέσσερα ξενοδοχεία.

Οι πολίτες που απομακρύνθηκαν άμεσα από στεριά και θάλασσα, στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο Πυθαγορείου όπου και παρέμειναν μέχρι να τακτοποιηθούν σε δωμάτια άλλων ξενοδοχείων.

Κατά την παραμονή τους προσφέρθηκε φαγητό και νερό με μέριμνα του Δήμου Σάμου και Αντιπεριφέρειας Σάμου.

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Κύθηρα
Το δεύτερο πύρινο μέτωπο, βρίσκεται σε εξέλιξη στην ΠαλαιόποληΚυθήρων. Σήμερα το πρωί, ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που επιχειρούν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, στο σημείο βρίσκονται 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες. Επίσης, συνδράμουν μία υδροφόρα και δύο χωματουργικά μηχανήματα ΟΤΑ και από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s