Ναι φίλε. Με δύο απλές κινήσεις μπορείς να σώσεις το δάσος του Αμαζονίου, την μητέρα Γη και το μέλλον των παιδιών σου.

Με δύο απλές κινήσεις από το σπίτι, σώζεις το μέλλον σου.

Συνήθως όταν ξεκινά έτσι ένα άρθρο, ακολουθεί αριθμός λογαριασμού κάποιας ΜΚΟ που σου ζητά λεφτά για να σώσει αυτή το περιβάλλον. Όχι όμως στο Ολυμπία. Εμείς απλούστατα θα εστιάσουμε σε δύο απλές κινήσεις με τις οποίες μπορείς να συμβάλλεις πραγματικά στην σωτηρία της μητέρας Γης και του μέλλοντος μας, και όχι στον πολιτισμό κάποιον λαμόγιων.

Όπως αποκαλύψαμε, η αιτία της μαζικής καταστροφής των δασών του Αμαζονίου που αποτελούν το μεγαλύτερο πνεύμονα οξυγόνου του πλανήτη, είναι η απόφαση του εγκληματία προέδρου της Βραζιλίας να αλλάξει τους νόμους περί εκμετάλλευσης του δάσους και να αφήσει ανεξέλεγκτη την κτηνοτροφία και την καλλιέργεια μεταλλαγμένης σόγιας. Αμέσως οι πολυεθνικές που είναι μονοπώλιο, μην φανταστείτε για τίποτα μεμονωμένους αγρότες που παράγουν, τα πάντα στην Βραζιλία ελέγχονται από πολυεθνικές που χρησιμοποιούν Δουλοπάροικους για να θησαυρίζουν, έβαλαν μπροστά το σχέδιο της καταστροφής. Με ανυπολόγιστες συνέπειες για την μεγάλη μας μητέρα και τα παιδιά μας.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν; Δύο πολύ απλές κινήσεις.

Πρώτη κίνηση. Κόψτε αμέσως την κατανάλωση βοδινού κρέατος εισαγωγής. Η Βραζιλία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας βοδινού κρέατος στον κόσμο. Σταματήστε λοιπόν αμέσως να καταναλώνετε το εισαγόμενο κρέας σε οποιαδήποτε μορφή του. Από τον κατεψυγμένο κιμά που πουλάνε τα γερμανικά σουπερμάρκετ, από τον χασάπη που δε σας λέει την προέλευση του κρέατος, και φυσικά από τα καταστήματα εστίασης για τα οποία δεν μπορείτε να είστε σίγουροι για την προέλευση του κρέατος.

Με αυτή την κίνηση συμβάλλετε τα μέγιστα για να σταματήσει η καταστροφή και φυσικά διαδίδοντας την, συμβάλλετε ακόμα περισσότερο. Λιγότερη κατανάλωση σημαίνει λιγότερη ανάγκη για παραγωγή, λιγότερη ανάγκη για βοσκοτόπια, κανένας λόγος λοιπόν καταστροφής του δάσους.

Η δεύτερη κίνηση που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε άμεσα, είναι να σταματήσουμε να καταναλώνουμε οποιοδήποτε προϊόν περιέχει σόγια ή παράγωγα της. Η πλειοψηφία της μεταλλαγμένης σόγιας παράγεται στην Βραζιλία, όλα τα παράγωγα σόγιας είναι από μεταλλαγμένη σόγια και όχι οργανική, κοίταξε λοιπόν προσεκτικά τις ετικέτες των προϊόντων και ότι περιέχει σόγια ή παράγωγα της σταματήστε να το καταναλώνετε.

Ξεκινάμε λοιπόν με αυτές τις δύο πολύ απλές κινήσεις, ανώδυνές κινήσεις, που στο κάτω κάτω θα κάνουν και καλό στην υγεία μας, για να αλλάξουμε τον κόσμο.

Καλή επιτυχία. Έχεις το μέλλον σου στα χέρια σου. Μην το καταστρέψεις.

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s