ΕΚΤΑΚΤΟ Βάζουν ταφόπλακα στη δημοκρατία. Σχεδιαζουν εκλογικό νόμο που θα μπαίνουν μόνο τα μεγάλα κόμματα στη Βουλή.

Ένα απίστευτο σενάριο για τον νέο εκλογικό νόμο σχεδιαζουν στην κυβέρνηση όπως αποκαλύπτει το πρώτο θέμα συμφωνα με το οποιο το όριο για να εισέλθει ένα κόμμα στη Βουλή θα αυξηθεί στο 4% με 5%.

A39765AE-0CAB-495D-B3EC-01EA456D1FAB.jpeg

 

Αν αυτό το σύστημα είχε εφαρμοστεί στις τελευταίες εκλογές θα είχαμε 4 κόμματα στη Βουλή ενώ το ΚΚΕ θα ήταν στο όριο να μην μπει και συνεπώς θα μπορούσαμε να έχουμε και τρία.

Το συγκεκριμένο σχέδιο έχει στόχο να εξαφανίσει εντελως τα μικρά κόμματα και να εκβιάσει τα μικρομεσαία κόμματα που έχουν μονοψήφιο ποσοστό προεκλογικά καθώς θα παπρουσιαζονται στις δημοσκοπήσεις κοντά στο 5% και συνεπώς  θα θεωρείται χαμένη ψήφος η ψήφος σε αυτά.

 

Και μόνο που το σκέφτονται αποτελεί ντροπή για το δημοκρατικό μας πολίτευμα, ειδικά για την χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία.

kalinda

2 thoughts on “ΕΚΤΑΚΤΟ Βάζουν ταφόπλακα στη δημοκρατία. Σχεδιαζουν εκλογικό νόμο που θα μπαίνουν μόνο τα μεγάλα κόμματα στη Βουλή.”

  1. Ποια δημοκρατία ρε, η χα ήταν κόμμα του 7-10% δηλ. ένα κόμμα που δεν το λες και μικρό, και πάλι το φίμωναν όλα τα κανάλια, δηλαδή τον έναν στους δέκα Έλληνες, που πληρώνει φόρους σε αυτό το κWλοκράτος, τον φίμωναν κανονικότατα, για ποια δημοκρατία μιλάτε;

    Γενικά πάντως, άμα είναι να μπει όριο γύρω στο 8%, όπως ακούγεται, ΚΑΛΟ είναι, για να μη μπουν το αλβανικό κόμμα, το πακιστανικό κόμμα, το κόμμα των ματσεντόνσκι της Φλώρινας κλπ. Είναι καλό μέτρο.
    Όσο για την χα, αν βάλει μυαλό και συσπειρωθεί με Φαήλο, Πλεύρη κλπ, θα το πιάσει το 8%.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s