Αλλαγή ρότας για το ιρανικό τάνκερ -Νέος προορισμός η Τουρκία

Το ιρανικό τάνκερ ADRIAN DARYA 1 (GRACE 1) άλλαξε την πορεία του και πλέον δεν κατευθύνεται στην Καλαμάτα, αλλά έβαλε ρότα για τη Μερσίν της Τουρκίας, όπως αναφέρει το AP και επιβεβαιώνει και η ιστοσελίδα marinetraffic.com.

Το δεξαμενόπλοιο βρίσκεται αυτή τη στιγμή νότια της Σικελίας στη Μεσόγειο και λαμβάνοντας υπόψη την ταχύτητα με την οποία κινείται εκτιμάται ότι θα φτάσει στη Μερσίν στο τέλος του μήνα.

Η Ελλάδα εξέφρασε την θέση ότι δεν πρόκειται να ρισκάρει τη σχέση της με τις ΗΠΑ παρέχοντάς του βοήθεια, αναφέρει το Associated Press.

Η τουρκική πόλη βρίσκεται σε απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων βορειοδυτικά από ένα συριακό διυλιστήριο στη Baniyas, που εξαρχής θεωρείτο ως ο προορισμός του δεξαμενόπλοιου, πριν αυτό πέσει στα χέρια των αρχών του Γιβραλτάρ.

Τα ΜΜΕ και οι αρχές του Ιράν δεν επιβεβαίωσαν τον νέο προορισμό του τάνκερ, το οποίο μεταφέρει 2,1 εκατομμύρια βαρέλια ιρανικού αργού πετρελαίου αξίας 130εκ. δολαρίων.

Επίσης δεν υπήρξε κάποια αντίδραση από την πλευρά της Τουρκίας, της οποία ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται σε απευθείας επαφές με την Τεχεράνη για το θέμα του πολέμου στη Συρία.

Μέχρι στιγμής το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έχει σχολιάσει την εξέλιξη.

https://www.marinetraffic.com/en/ais/details/ships/shipid:416354/mmsi:422263900/imo:9116412/vessel:ADRIAN_DARYA_1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s