Όσπρια έτοιμα για μαγείρεμα χωρίς 12ωρο μούλιασμα; Κι όμως, γίνεται!

Πόσες φορές δεν έχεις λαχταρίσει μία αχνιστή σούπα ή σαλάτα με ρεβίθια και φασόλια, αλλά δεν μπορείς να τα ετοιμάσεις γιατί δεν είχες μουλιάσει τα όσπρια από την προηγούμενη μέρα;

Για να ξέρεις, δεν χρειάζεται να αναβάλλεις το μαγείρεμα της αγαπημένης σου συνταγής, ούτε χρειάζεται να προγραμματίζεις πάντα τα γεύματα σου από την προηγούμενη μέρα για να προλάβεις να μουλιάσεις τα όσπρια σε νερό για τουλάχιστον 12 ώρες. Υπάρχει ένα απλό κόλπο που μπορείς να χρησιμοποιείς κάθε φορά και πίστεψε μας, πάντα πιάνει.

Πολύ απλά βάζεις τα όσπρια σε μία κατσαρόλα με άφθονο νερό και τα βράζεις για 5 λεπτά. Στη συνέχεια κλείνεις το μάτι της κουζίνας και τα αφήνεις σε καυτό νερό για 1 ώρα. Μετά τα στραγγίζεις και τα μαγειρεύεις κανονικά, ακολουθώντας τα βήματα της εκάστοτε συνταγής. Τόσο εύκολο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s