Ξεσπά ο πατέρας της 8χρονης Αλέξιας: «Στη φυλακή όποιος πυροβολεί».

Ξέσπασε ο πατέρας της 8χρονης Αλεξίας, Λουκάς Σαμαρτζής, του κοριτσιού που τραυματίστηκε σοβαρά μετά την αδέσποτη σφαίρα που δέχτηκε το Πάσχα, στη Θήβα.

Ο κ. Σαμαρτζής μίλησε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» στον ΑΝΤ1 και έκανε έκκληση στο κράτος να λάβει αυστηρά μέτρα σε περιπτώσεις πυροβολισμών.

«Πρέπει να παρέμβει το κράτος και να αλλάξει το νόμο και όποιος πυροβολεί να μπαίνει αμέσως φυλακή, για να μην το κάνει πάλι άνθρωπος», είπε, θυμίζοντας ότι ο άνθρωπος που πυροβόλησε την Κυριακή του Πάσχα «Αμέσως αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους, χωρίς τίποτα» και υπογράμμισε πως «δεν είναι αμέλεια. Όταν παίρνει κάποιος πιστόλι, κάπου θα πάει η σφαίρα».

Συγκλονιστικά ήταν τα λόγια του όταν μίλησε για την οικογένειά του και το μοιραίο συμβάν, λέγοντας «μας διέλυσε το σπίτι. Ο κάθε ανεγκέφαλος, παίρνει ένα όπλο και σκοτώνει τα όνειρα ενός παιδιού».

Όσον αφορά την κατάσταση υγείας της Αλεξίας, σημείωσε πως είναι λίγο καλύτερα και πλέον η οικογένεια περιμένει να «τελειώσει τη θεραπεία για να πάμε σε κέντρο αποκατάστασης».