Θολώνει η μάσκα σου μέσα στη θάλασσα; Με αυτό το τρικ θα τα βλέπεις όλα πεντακάθαρα.

Καλοκαιράκι, διακοπές, παραλία, αντηλιακό, πετσέτα, μάσκα, φύγαμε.

Οι περισσότερες από τις παραλίες της Ελλάδας, κρύβουν έναν υπέροχο θησαυρό στον βυθό τους. Πολλών ειδών ψάρια, σε απίστευτα χρώματα και διαφορετικά μεγέθη, κοχύλια, κοράλλια, όστρακα και μαλάκια, αρθρόποδα που ζουν στις θάλασσες και μάλιστα πολύ κοντά στις ακτές.

Είναι κρίμα να συμβαίνουν όλα αυτά εκεί κάτω κι εμείς να μην τα βλέπουμε. Σωστά; Το snorkeling έχει γίνει πλέον καθημερινή και αγαπημένη συνήθεια όσων βρίσκονται σε διακοπές, αφού εκτός από εκπαιδευτικό, ψυχαγωγικό και ψυχοθεραπευτικό, είναι και πολύ φθηνό. Το μόνο που χρειάζεται κάποιος είναι μια καλή μάσκα και έναν αναπνευστήρα.

Και η καλύτερη μάσκα όμως κάποιες φορές μέσα στο νερό αρχίζει να θολώνει -και να σου χαλάει τη διασκέδαση. Εκεί που παρακολουθείς δύο μικρές ζαργάνες να παίζουν στα ρηχά, ξάφνου ομίχλη πέφτει στη μάσκα σου και χάνεις το καλύτερο σημείο.

Για να μην τα ξαναδείς χλωμά, ακολούθησε πιστά αυτό το τρικ που προτείνει μετρ των καταδύσεων και τοποθέτησε μια και καλή την ομίχλη εκεί που της αξίζει. Στον χειμώνα.

Θα χρειαστείς μόνο λίγο παιδικό σαμπουάν -χρησιμοποίησε αυτό που δεν ενοχλεί τα μάτια των μωρών.

Θα βάλεις μία με δύο σταγόνες στο εσωτερικό της μάσκας και θα τρίψεις με αυτό, το γυαλί. Αμέσως μετά θα την ξεπλύνεις απλά βουτώντας την στο θαλασσινό νερό και βγάζοντάς την αμέσως. Θα παρατηρήσεις ότι έχει δημιουργηθεί ένα φιλμ καθαριότητας το οποίο θα αποτρέψει το θόλωμα για όλη την ημέρα.

Το alter ego σου με το όνομα Ζακ-Υβ Κουστώ είναι και πάλι έτοιμο για εξερευνήσεις.

Πηγη: bovary.gr

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s