Η νέα αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ

Υψηλούς πολιτικούς συμβολισμούς έκρυβε η δυναμική επανεμφάνιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, μετά την πρώτη εβδομάδα προσαρμογής στα αντιπολιτευτικά έδρανα.

Της Γεωργίας Σαδανά

Η παρουσία του κ. Τσίπρα στα κεντρικά γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Αγίου Κωνσταντίνου -με την έναρξη κιόλας της εβδομάδας- δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας της απόφασής του να κάνει «ένα άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά».

Στην πορεία για ένα «ενιαίο, μαζικό, λαϊκό κόμμα»

Μιλώντας στα μέλη του Συντονιστικού της Προοδευτικής Συμμαχίας από τη διοικητική έδρα της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι «είναι στρατηγική απόφαση και εκπεφρασμένη η βούληση του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσουμε μαζί σε μια θαρραλέα διαδικασία ανασυγκρότησης, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μαζικό, λαϊκό κόμμα όλων των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών και να παύσει η κομματική αναντιστοιχία με την ευρεία κοινωνική βάση», με θεμέλια λίθο το νωπό ποσοστό του 31,53%, το οποίο έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Η επιλογή, άλλωστε, του συγκεκριμένου χώρου (δηλαδή των γραφείων της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Αγίου Κωνσταντίνου αντί της Κουμουνδούρου) στην πρώτη μετεκλογική επαναδραστηριοποίηση της Προοδευτικής Συμμαχίας, παρουσία και του γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, αποκρυσταλλώνουν εμμέσως πλην σαφώς προθέσεις και σχεδιασμούς της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα, καθώς η ανάγκη μαζικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει από όλες τις πτέρυγες του κόμματος με όρους ισοτιμίας και χωρίς ηγεμονισμούς.

Στον αντίποδα, στη διάρκεια της συνεδρίασης «διαπιστώθηκαν η συναντίληψη και ο κοινός στόχος να δημιουργηθεί ένα μαζικό, λαϊκό, προοδευτικό κόμμα ως μια σύγχρονη πληθυντική Αριστερά», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να χαθεί το momentum, καθώς δημιουργείται η δυναμική για συμμετοχή των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών στη διαδικασία ανασυγκρότησης», δυναμική που δεν αποκλείεται να εκφραστεί και μέσα από ανοιχτή διαδικασία εκλογής του προέδρου από τη βάση, πρόταση που έπεσε (χωρίς περαιτέρω όμως επεξεργασία) στο τραπέζι της ίδιας συνεδρίασης.

Περισσότερα στη «Νέα Σελίδα» που κυκλοφορεί το Σάββατο 20 Ιουλίου.

One thought on “Η νέα αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ”

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s