Στην χώρα που καταδικάστηκε υπουργός επειδή έσβησε από την λίστα Λαγκάρντ συγγενείς του πριν την δώσει στο ΣΔΟΕ, οι αρμοδιότητες του ΣΔΟΕ μεταφέρθηκαν στον υπουργό.

Στην χώρα που υπουργός έσβηνε από την λίστα Λαγκάρντ την οικογένεια του πριν την δώσει στο ΣΔΟΕ, οι αρμοδιότητες του ΣΔΟΕ πήγαν πλέον στον υπουργό. Με ΠΔ. Πριν καν η κυβέρνηση κάνει προγραμματικές δηλώσεις.

Ο εν λόγω μάλιστα υπουργός, ως συνήθως, έπεσε στα μαλακά, καθώς το ειδικό δικαστήστιο τον έκρινε ένοχο σε βαθμό πλημμελήματος (!) για νόθευση εγγράφου για τους χειρισμούς τους στη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τον κήρυξε αθώο για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας (κακούργημα)!

Ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, αντιμετώπιζε δύο κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, τα κακουργήματα τα οποία αντιμετώπιζε ο πρώην υπουργός ήταν: της νόθευσης δημοσίου εγγράφου και της απόπειρας απιστίας

Πέντε μέλη του Δικαστηρίου ψήφισαν υπέρ της απαλλαγής του και για νόθευση εγγράφου, ενώ τρία μέλη ψήφισαν υπέρ της ενοχής του για νόθευση εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος.

Η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, το ανώτατο όριο για την καταδίκη ενόχου με την κατηγορία πλημμελήματος.

Πάντως ο υπουργός έστω και για πλημμέλημα καταδικάστηκε για την αλλοίωση της λίστας.

netakias.com

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s