Οι τελευταίες εξελίξεις της δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου. Γιατί δεν είχε μαζί της το κινητό της τηλέφωνο.

Ήταν η τέταρτη φορά που η 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγος Σούζαν Ίτον επισκεπτόταν το Κολυμπάρι και την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης για επιστημονικούς λόγους.

Η άτυχη βιολόγος έφθασε στην Κρήτη από τη Γερμανία την Κυριακή, 30 Ιουνίου. Την Δευτέρα, 1η Ιουλίου ξεκινούσαν οι εργασίες του παγκόσμιου συνεδρίου. Το μεσημέρι της Δευτέρας η Σούζαν Ίτον έκανε την πρώτη της εξόρμηση για τζόκινγκ. Αποδεικνύεται ότι έκανε την ίδια διαδρομή με αυτή που έκανε και την Τρίτη, ημέρα εξαφάνισης και δολοφονίας της, κινήθηκε δηλαδή προς την πλευρά του Μνημείου.

Αστυνομικοί βρήκαν στο κινητό τηλέφωνο, το οποίο είχε αφήσει στο δωμάτιο της, μία φωτογραφία που είχε τραβήξει από την περιοχή. Αυτό σημαίνει ότι την πρώτη ημέρα που πήγε για τζόκινγκ, είχε το κινητό της μαζί της. Την ημέρα που εξαφανίστηκε και δολοφονήθηκε η Αμερικανίδα βιολόγος δεν είχε μαζί της το κινητό της τηλέφωνο. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι η 60χρονη άφησε το κινητό στο δωμάτιο καθώς διαπίστωσε ότι στην περιοχή όπου έκανε περπάτημα δεν είχε καθόλου σήμα και άρα ήταν άσκοπο να το έχει μαζί της.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η ΕΛ.ΑΣ θα ζητήσει να εκδοθεί εισαγγελική διάταξη προκειμένου να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία και η φωτογραφία του 27χρονου καθ’ ομολογίαν δολοφόνου καθώς υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες για απόπειρες επιθέσεων σε βάρος γυναικών χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο, δηλαδή φέρεται να προσπάθησε να τις χτυπήσει με το αυτοκίνητο του.

Ο καθ’ομολογίαν δράστης έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή. Ο 27χρονος, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, βιασμό και οπλοφορία.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: cretalive.gr

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s