Η Μαρέβα Μητσοτάκη της Zeus+Dione θα δημιουργήσει τα ρούχα που θα φορούν οι ταξιθέτες της Λυρικής καθώς και η παιδική χορωδία

Με τον κορυφαίο πολιτιστικό οργανισμό της χώρας, τη στιγμή της μεγάλης του εξωστρέφειας και της συσπείρωσης των υγιών δημιουργικών δυνάμεων της χώρας συνεργάζεται ο οίκος διεθνής οίκος μόδας Zeus+Dione που φέρει ως δομικό στοιχείο της ταυτότητάς του την ελληνικότητα, από την αρχαιότητα ως σήμερα. Ο οίκος μόδας που δημιούργησε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη με την Μιμίκα Κολοτούρα, θα αποτελέσει μέρος της «εικόνας» της Λυρικής από τη νέα σεζόν.

Οταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης, στην αρχή του χαιρετισμού του καλωσόρισε μετά την υπουργό και τον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος «την κυρία Μητσοτάκη» μια απορία δημιουργήθηκε πρόσκαιρα στην κατάμεστη αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Λυρικής. Σύντομα αποκαλύφθηκε ο λόγος της παρουσίας της: η Zeus+Dione θα δημιουργήσει τα ρούχα που θα φορούν οι ταξιθέτες της Λυρικής καθώς και παιδική χορωδία.

Οπως αποκάλυψε ο Γιώργος Κουμεντάκης – χωρίς να δούμε εικόνες ή ενδεικτικά σχέδια- η πηγή έμπνευσης για αυτές τις δημιουργίες θα είναι υφαντά της Ρούμελης. Καθώς το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει γίνει το νέο τοπόσημο της Αττικής και έχει εγχαραχθεί στην καθημερινότητα και την ταυτότητα της νέας Αθήνας, η αίσθηση αυτή της ελληνικότητας ήρθε η ώρα να περάσει και στην εικόνα των ανθρώπων που υποδέχονται και εξυπηρετούν το μεγάλο κοινό της Λυρικής. Αντί για τις κλασικές, απρόσωπες, δυτικές στολές, θα φορούν ρούχα που φέρουν το ίχνος της Αθήνας, της Αττικής, της Ρούμελης.

Κατερίνα Ι.Ανέστη

Πηγή: iefimerida.gr

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s