Ο πατέρας της Πληροφορικής, Alan Turing, στο νέο χαρτονόμισμα £50

Μπορεί όσο βρισκόταν εν ζωή να τον διαπόμπευσαν και να τον κατέστρεψαν, αλλά ευτυχώς ο Alan Turing βρήκε έστω και μετά θάνατον την καθολική αναγνώριση και ευγνωμοσύνη της Ανθρωπότητας για την καθοριστική συνδρομή του στην εξέλιξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (αποκρυπτογράφησε τον κώδικα Enigma των Ναζί) και τον τεράστιο ρόλο που έπαιξε η δουλειά του για την γέννηση και την εξέλιξη της Πληροφορικής, αλλά και της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η νέα τιμή που θα του γίνει στη Βρετανία έρχεται από την Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία ανακοίνωσε πως θα επιλέξει το πρόσωπο του Alan Turing για τα χαρτονομίσματα των £50, μια επιλογή που προέκυψε μέσα από μια δεξαμενή σχεδόν 230.000 υποψήφιων που διάλεξε το κοινό και ανάμεσα τους υπήρχαν σχεδόν 1000 επιστήμονες.

Όπως δήλωσε ο Mark Carney, διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας,

Ο Alan Turing υπήρξε ένας καταπληκτικός μαθηματικός που η δουλειά του είχε τεράστιο αντίκτυπο στον τρόπο που ζούμε σήμερα. Ως πατέρας της Πληροφορικής και της Τεχνητής Νοημοσύνης, αλλά και ως ήρωας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε ότι ο Alan Turing καταδικάστηκε το 1952 σε χημικό ευνουχισμό επειδή διατηρούσε ομοφυλοφιλική σχέση, κάτι παράνομο εκείνη την εποχή. Μετά από δύο χρόνια (1954) αυτοκτόνησε με δηλητήριο και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 2013 για να του δώσει η βρετανική κυβέρνηση μεταθανάτια χάρη για την καταδικαστική απόφαση, αλλά και για να απολογηθεί για τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκε το κράτος τότε.

https://www.bbc.co.uk/news/business-48962557

techgear

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s